Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napadi na medije sa društvenih mreža
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 08. 2013.

Izvor: Politika, Beta

Napadi na medije sa društvenih mreža

Upravni odbor Asocijacije medija upozorio je juče na sve učestalije pojave zloupotrebe društvenih mreža za promociju govora mržnje i napade na medijske organizacije i njihove čelne ljude, među kojima su i članice asocijacije.

U saopštenju se navodi da je kompanija „Kurir-info d. o. o.”, kao članica asocijacije, obavestila Upravni odbor da je u proteklih nekoliko nedelja dnevni list „Kurir” izložen „orkestriranoj kampanji, u okviru koje javne ličnosti zloupotrebljavaju svoju popularnost, ali i društvene mreže, u cilju pritiska na uređivačku politiku koja im se trenutno ne dopada”.

„Tom kampanjom se ugrožava Ustavom zagarantovano pravo na slobodu javne reči, napominju u ’Kuriru’ i upozoravaju da se njeni nosioci ne ustručavaju ni pretnji”, navodi se u saopštenju.

Kao poslovno udruženje, Asocijacija medija se ne bavi uređivačkim politikama svojih članica, niti spori pravo na javno kritičko mišljenje, ali se protivi uvredama, napadima i kampanjama kojima se ugrožavaju rad i poslovanje izdavača, kao što od njih traži i da poštuju novinarski kodeks i odluke Saveta za štampu, navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi