Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Beko na saslušanju zbog „Novosti“!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 08. 2013.

Autor: S. Vojinović Izvor: Alo!

Beko na saslušanju zbog „Novosti“!

Milan Beko najkasnije do kraja meseca biće ponovo pozvan u policiju! On će ovoga puta u svojstvu građanina prvi put odgovarati na pitanja u vezi sa sumnjivom privatizacijom “Novosti”, saznaje „Alo!“. On će ponovo biti ispitivan i u nastavku istrage u slučaju “C marketa”! Njemu će ovih dana biti uručen poziv.

 

Beko će morati da odgovori kako je i na koji način privatizovao ovu novinsku kuću. Policija proverava da li je ispoštovana zakonska procedura i ko mu je pomogao da postane većinski vlasnik, proverava se i poreklo novca kojim je kupljena ova kompanija.

Pored toga, u okviru nastavka istrage oko privatizacije “C marketa”, on će morati ponovo da bude saslušan jer smo došli do nekih novih saznanja. Njemu će ovih dana biti uručen poziv da dođe u MUP Srbije kako bi ga naši operativci ispitali, i to najkasnije do kraja avgusta - objašnjava naš izvor iz policije.

Milan Beko je 2006. godine kupio većinski paket akcija “Novosti” preko tri firme registrovane u inostranstvu. Savet za borbu protiv korupcije tvrdio je da su „Večernje novosti“ privatizovane na nezakonit način, dogovorom direktora kompanije Manojla Vukotića i biznismena Milana Beka, dok Predrag Bubalo nije sproveo zaključak Vlade o reviziji vlasništva u „Novostima” (Bubalo je trenutno u pritvoru zbog Luke Beograd).

Biznismen Milan Beko saslušan je do sada tri puta u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije, i to u januaru i aprilu o slučaju privatizacije Luke Beograd, a u martu saslušavan satima zbog sumnjive privatizacije „C marketa“.

Svaki put detaljno o tim predmetima su ga ispitivali inspektori radne grupe Uprave kriminalističke policije u prisustvu predstavnika Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kupovina „C marketa“ je sprovedena 2005. godine, a kupili su ga Mišković i Beko. Spor a - zum sa njima potpisao je dotadašnji direktor fi rme Slobodan Radulović, koji je zatim pobegao iz Srbije, i za njim je, kao pripadnikom stečajne mafi je, raspisana poternica. Mišković i Beko su 75 odsto akcija platili 53 miliona dolara. Poslu je prethodio memorandum o kupovini „C marketa“, jer je vlada koju je predvodio Vojislav Koštunica tada želela da „C market“ ostane u rukama srpskih privrednika.

Akteri privatizacije Luke Beograd, pored Beka, koji je kupovinu 93 odsto akcija 2005. obavio preko fi rme „Vorldfi n“ iz Luksemburga, jesu i Predrag Bubalo, tadašnji ministar privrede, Miodrag Đorđević, direktor Agencije za privatizaciju, i Miljko Štimac iz Komisije za hartije od vrednosti.

Zaćutao!

Juče smo pokušali da dobijemo komentar od Milana Beka povodom saznanja da će ponovo biti pozvan u policiji, ovoga puta u vezi s „Novostima“. Međutim, on na naše poruke i pozive nije odgovarao.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

13.08.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 13:26

novinar

Da li iko zna cije su sada Novosti? Beko se povukao, ocvigledno uz dogovor s aktuelnom vlascu, , a anonimus postavio novo rukovodstvo.Izgleda da se krccmljenje Novosti nastavlja i pod novim "vlasnikom". Upravo je u Australiji obavljena promocija lista za ovaj kontinent, a licenca ustupljena privatniku.Znju li zaposleni - ko je ustupio licencu i kome ce da idu ovi novci?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi