Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Do kraja godine, 70-80 odsto pokriveno digitalnim signalom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 08. 2013.

Izvor: Tanjug, B92

Do kraja godine, 70-80 odsto pokriveno digitalnim signalom

Ministar telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da očekuje do da se do kraja godine pokrije 70 do 80 odsto domaćinstava digitalnim signalom i proširi mreža lokacija sa kojih setakav signal emituje.

 

Ljajić je gostujući na TV B92 kazao da bi se zatim u drugoj fazi, u prvoj polovini sledeće godine "oslobodi" taj spektar i da se kroz digitalnu dividendu, kroz javno nadmetanje, može očekivati da država prihoduje oko 100 miliona evra.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom o telekomunikacijama, Ljajić je rekao da je sporazum manje-više usaglašen, a da smo dali novu formulaciju jer ne želimo da vežemo ruke operaterima koji sutra mogu međusosbno da sklapaju različite vrste aranžmana oko korišćenja pozivnih brojeva i dodao da je to stvar za te operatere, a ne za sporazum.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi