Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Blic, Pink i RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2013.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Blic, Pink i RRA

Politička vlast u Srbiji promenjena je pre više od godinu dana. Medijska nije. Medijskom scenom u ovoj zemlji i dalje suvereno vladaju žuti dosistički saučesnici u postpetooktobarskom zločinu.

 

I niko im ne može ništa. Oni i dalje u rukama drže suštinsku vlast i uspešno sami sebe javnosti nameću kao jedino merilo profesije. Oni odlučuju o tome šta jeste, a šta nije, šta se sme, a šta ne. Zatrpavajući svoje smrdljive lopovske tragove, oni su ove nedelje ozvaničili cenzuru i vratili verbalni delikt u zemlju Srbiju.

Razumemo se, o Blicu govorim, o Pinku, o RRA. Govorim o činjenici da su patriotiše cajtung Blic i njihov šturmbanfirer Veselin Simonović stavljeni iznad zakona. O njima je, jelte, odlukom Republičke radiodifuzne agencije zabranjeno javno misliti, njihova zlodela zabranjeno je spominjati!?! Oni su, uz Verana Matića, proglašeni za vrhovne Svete krave.

Pritom, da se odmah razumemo, ne branim ni Željka Mitrovića, ni njegov Pink. Ne pada mi na pamet ovde da razrađujem teze o Smrdljivim Novinama, Vesi Rakiji i Malom Radojici. Ali moram da branim princip. Princip slobode govora i
mišljenja. Stvar je tu, naime, posve jasna: Niko, pa ni RRA, nikome, pa ni Željku Mitroviću, ne sme da, pod pretnjom uništenja, zabrani nijednu temu sve dok ta tema ne poziva na rušenje poretka, sve dok se to ne može okarakterisati kao širenje verske, rasne i nacionalne mržnje. I tačka!

Šta rekoste? Pink i Mitrović su preterivali? Vređali su Vesu, Đilasa, Svetu i ostale ‘blicovce’? Vodili su rat protiv njih? Jeste, sve je to tačno. Ali ništa od toga ne sme i ne može biti razlog za cenzuru! Ako je neko uvređen, ako je neko oklevetan, taj neko ima zakon i sud da tuži i naplati štetu. Još jedna tačka!

No kad smo kod zakona i suda, valjalo bi što pre videti i kako je moguće da RRA po kratkom roku presudi Pinku po prijavi Blica, a da pravna država više od godinu dana gotovo ništa nije uradila na utvrđivanju istine o saučesništvu patriotiše cajtunga u medijskoj pljački države. Je l’ to, može biti, Blic jači od države? Je l’ se to na Vesu i njegove ne odnose zakoni, pa im je dozvoljeno da nekažnjeno otimaju pare iz državnih fondova i budžeta?!

P. S. Na kraju, najlepše bih zamolio šturmbanfirera Simonovića da u odgovoru na ovaj tekst izmisli nešto drugo. Lažne optužbe da sam ubio Đinđića i da sam radio za Krasnićija više ne prolaze ni kod Glupog Vukele.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi