Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tvit crtica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2013.

Autor: P. K. Izvor: Dnevnik

Tvit crtica

Gorila udario devojčicu u Skupštini grada Beograda, vest je koja, kao i mnoge druge, sve više razjaruje javnost u Srbiji, koja je ionako okarakterisana kao jedna od najnesrećnijih na svetu. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zahteva istragu, a političar Drago Kovačević kaže: “Dragan Đilas u burnoj polemici ko je prebio devojčicu pred Skupštinom grada. Kakva magluština na ovoj žegi?

Zamisli ti: – Đilas traži istragu oko toga ko je prebio devojčicu? Pa šta ima to da traži, kad su to stvari koje se moraju raditi odmah?”

Frekvencija

RRA se već danima nateže kome da utrapi frekvenciju TV “Avala” a da na sebe ne navuče obilje kritika. Kakve su televizije u opticaju, nije ni čudo što se ta odluka stalno odlaže, baš kao i juče.

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravilo je odluku RRA-e da ne dodeli frekvenciju.

Naprednjaku Vladimiru Đukanoviću to nije jasno: “Odluka RRA-e o dodeli nacionalne frekvencije koju je nekada posedovala TV ’Avala’ je u najmanju ruku van pameti...”

Da ih skuvamo?

Lista stranaca koji bi nas mogli vaditi s dna evropske kupusne kace polako počinje da se formira. Razvijaju se teorije, a liberal Bojan Đurić poručuje: “Kao da smo urođenici, fascinirani strancima”.

Porez, ne poraz

Prekjuče se gledao fudbal. “Voša” prošla, “Zvezda” otpala, a oko “Partizana” se još ne stišavaju negodovanja. Gledao je utakmice i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, koga je sve to podsetilo na Alana Forda: “Alo, Bing, sve OK... ’Zvezda’ i ’Partiza izbegli porez... alo... alo... ne poraz... kažem: porez.. .alo, Bing... alo...alo...”

Skidali bi traku kapitenu

Naprednjak Dragan Šormaz je gledao “Vošu” protiv turske “Burse”. Vidno inspirisan, opleo je seriju “tvitova”: “Kako god da se završi meč u Turskoj, ’Vojvodina’, ’Jagodina’, mlada reprezentacija su dokaz da se u Srbiji igra dobar fudbal”.
“Bursa–Vojvodina 3:0 kraj”. “Turski navijači aplaudiraju! Šta li bi naši navijači radili?”

Rekord

Da li vam je dosta repriza TV serija? Mnogi će vikati da jeste, ali se serije i dalje gledaju. Tijanić kaže da su rejtinzi veoma visoki, a liberal Ivan Đurić misli da je provalio tu matematiku: “Sad razumem ove serije ’rekordne gledanosti’ na RTS-u – broj repriza pomnožiti s brojem gledalaca po svakoj reprizi i eto rekorda”.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi