Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odgovor na tekst “Kako je Blic ojadio lutriju”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2013.

Autor: Ringijer Aksel Špringer Izvor: Informer

Odgovor na tekst “Kako je Blic ojadio lutriju”

U jučerašnjem izdanju vašeg lista objavljeno je niz neistina i beskrupuloznih dezinformacija o Blicu. U daljem tekstu odgovora pobrojaćemo sve neistine u cilju istinitog obaveštavanja javnosti.

Dakle: Prva neistina: Blic ojadio (ošišao) Lutriju.

Odgovor: Ugovor sa Državnom lutrijom Srbije potpisan je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, u postupku koji je istovetan za sve medije u Srbiji.

Druga neistina: DLS plaćala Blicu jednu stranu oglasa ‘s popustom’ 444.600 dinara iako je puna cena bila 380.000!

Odgovor: S obzirom da ste imali cenovnik (objavljen na trećoj strani), tendenciozno i zlonamerno ste prećutali sledeće činjenice: jasno se vidi da je cena komercijalne kolor-strane 380.000 dinara, dok se cena redakcijske kolor-strane uvećava za 50 odsto, što iznosi 570.000 dinara, a s ugovorenim popustom od 22 odsto je 444.600 dinara.

Treća neistina: Navodite da je ugovorom predviđeno čak 130 objava oglasa.

Odgovor: Ponovo ste zlonamerni jer imate i ugovor u kome piše da je ugovoreno 114 objava oglasa različitih dimenzija u četiri izdanja kompanije „Ringier Aksel Springer“.

Četvrta neistina: Nisu sve te pare i isplaćene jer je posle promene vlasti sredinom prošle godine usporeno oglašavanje. Ipak, Lutrija će do kraja ove godine morati da potroši sve te pare u Blicu.

Odgovor: Od ukupno ugovorenih 10.671.747 dinara realizovano je manje od 17 odsto, što iznosi 1.794.327 dinara. Za objavljene oglase potrošeno je više posle promene vlasti. Od aprila do kraja jula 2012. godine potrošeno je 736.398 dinara, a od avgusta 2012. do poslednje objave 11. januara 2013. realizovana vrednost oglasa bila je 1.057.929 dinara u dnevnim listovima Blic i 24 sata.

Posle isteka ugovora (april 2013.) kompanija „Ringier Aksel Springer“ nije potraživala i ne potražuje ništa od Lutrije.

Peta neistina: Osladio im se lak državni keš. Ove novine su, naime, za nepunih osam meseci, od 22. aprila do 31. decembra 2011, od Lutrije naplatile neverovatnih 9.533.000 dinara!“

Odgovor: Tačno je da smo naplatili 4.531.200 dinara. Kompanija „Ringier Aksel Springer“ ne radi za keš, već posluje u skladu sa svim zakonima RS i preko poslovnih računa koji su dostupni svim državnim organima i nadležnim institucijama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi