Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Žvaka u pepeljari
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 08. 2013.

Autor: Dragoljub Draža Petrović Izvor: Danas

Žvaka u pepeljari

Gospodin Željko Mitrović nije više isti onaj drug Mitrović Željko koji je sedeo na sesijama Direkcije Jugoslovenske levice i kreativno osmišljavao rimovane slogane „Jul je kul“ - ili beše „Jul je red bull“. Zbog njegove razbarušene pojave i smisla za rimovanje Mira Marković je dugo verovala da je Željko u stvari „naš poznati pesnik“.

To je daleka prošlost - otkada su se na televiziji Pink pojavili bubnjari Dragoljuba Đuričića, petog oktobra popodne -Željko je postao simbol demokratije - što će reći - radi samo ono što narod ište, po sistemu: „A što ne bi moglo?“ Kad negde vidite nekog bivšeg moćnog političara da leži u blatištu skrojenom na liniji probrani mediji-aktuelna vlast, niko principijelan ga makar iz sažaljenja neće dodatno gurnuti u blato.

Osim ako tuda slučajno ne prođe Mitrović. I uroni ga još više u kaljugu tako što mu preko sopstvene nacionalne frekvencije saopšti sve ono što ga je godinama tištalo. Ali ranije nije bio osobito zgodan trenutak da se to publikuje. Pa u odnosu na taj obračun preko nacionalnog dobra zvanog Pink - polivanje katranom i perjem uvek liči na jedan veoma velikodušni gest zbog koga Kju-kluks-klan retroaktivno valja proglasiti uglednom humanitarnom organizacijom.

Otkad se pojavio u našim životima jednog JUL-a Željko M. je porive za bavljenje istraživačkim novinarstvom dobijao tek kada se oseti lično pogođenim, iznenađenim i uvređenim. Do tada je kao što to jednom reče Tijanić - bio klasičan idiot, ali - u izvornom, antičkom smislu te reči. Što će reći - onaj kome uopšte nije stalo do javnih pitanja.

Strategija je ovakva - Mitrović, koga u životu zanima uglavnom da li će neko nekoga kresnuti na Farmi ili preklati na Dvoru, kako bi mu skočio rejting, koji iz istog razloga sanja da neko prizna incest sa celom familijom do šestog kolena u „Trenutku istine“ - tada počinje da razotkriva društveno-političke afere od ličnog značaja. Recimo, oklen lova Đilasu Draganu i u sve to uključuje istraživačku novinarsku mašineriju koja je dotad uglavnom istraživala pod kojim okolnostima je Seki Aleksić riknula čivava.

Kolegijum Pinka ovih dana je u svakodnevnom zasedanju. I to čujemo svako veče.

Na kolegijumu sede Ž.M., M.Ž., Mitrović Željko & Željko Mitrović i smišljaju.

Sad su smislili nešto fantastično - na Fejsbuku, gde svako za 60 sekundi može napraviti neku grupu tipa „Svi mi koji guramo vrata na kojima piše vuci“ - pomenuti Ž.M., M.Ž., Mitrović Željko & Željko Mitrović napravili su grupu „Promenimo ime Blica u Smrdljive novine“ - i onda o toj grupi izveštavaju svaki dan u udarnim terminima. To je isto ko kad bi neko osnovao FB grupu „Svi mi koji smo malo fiju, fiju“ - i onda se danima bavio istraživačkim novinarstvom - da li je tu grupu zapravo osnovao izvesni Ž.M., koji je malo F.F.

A pritom, ko i uvek kada neko novi dođe na vlast, Ž.M. gleda da uđe u „vakum“ na vreme - Vučićeve konferencije za štampu prenosi uživo, makar trajale dva sata, iako mu to niko ne traži. Verovatno ni Vučić. Tako da bi za svoje nove ljubimce Ž.M. trebalo da otvori novi kanal TV Šliht, a za svoje nekadašnje ljubimce - TV Linč. Pa ko voli, nek bira.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

03.10.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:05

sve je to pink

svaka cast za tekst...sve pohvale

Odgovori
ned

10.08.

2014.

micotakis [neregistrovani] u 19:32

sve je rozle

kako nema komentar: kakav gazda takva farma, nek sve ide u p...k. zajedno sa gazdom...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi