Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odluka o frekvenciji Avale u petak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 08. 2013.

Izvor: B92

Odluka o frekvenciji Avale u petak

Na Sednici Saveta RRA zaključeno da se odluka o dodeli nacionalne frekvencije koju je koristila TV Avala donese u petak. Odlučeno i da se opomene TV Pink. Na današnjoj sednici Radiodifuzne agnecije odlučivalo se i o dodeli regionalnih frekvencija, a ta tačka dnevnog reda je završena, odnosno te frekvencije su dodeljene. Za regionalno pokrivanje konkurisali su TV Jedinstvo i TV NP iz Novog Pazara, TV Telemark iz Čačka, Moja TV iz Beograda i Radio M iz Knjaževca.

Ova odluka je usledila zbog dodatnog vremena koje je potrebno za analizu dokumentacije.

Izvršni direktor RRA Dragan Lukić objasnio je, posle sednice koja je bila zatvorena za javnost, da su članovi Saveta završili raspravu ali da su smatrali da je pre donošenja odluke potrebno da još jednom prouče priloženu konursnu dokumentaciju.

"Zbog složenosti i odgovornosti prema javnosti i drugim emiterima došli smo do zaključka da je potrebno dodatno analizirati dostavljenu dokumentaciju", rekao je Lukić.

Upitan da li je moguće da frekvencija ne bude dodeljena nikome, odnosno da bude korišćena za potrebe procesa digitalizacije televizije, Lukić je objasnio da takvu odluku ne može da donese Savet RRA.

"Nadležni organi mogu da donesu izmenu plana raspodele frekvencija. Mreža je u slobodnj raspodeli i dok nadležni organ ne donese odluku o njenom izuzimanju mi smo dužni da je raspodelimo", rekao je Lukić.

Za nacionalnu frekvenciju koja je ostala "upražnjena" nakon gašenja TV Avala konkurisale su TV Nova i TV Kopernikus Svet plus 3, a dodela te frekvencije u poslednje vreme izaziva pažnju zbog spora oko toga da li je umesto dodele frekvencije bolje sprovesti digitalizaciju.

Ranije danas, Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije je protestovalo zbog odluke RRA da zatvori za javnost današnju.

Na današnjoj sednici RRA odlučeno je i da se TV Pink opomene zbog napada na dnevni list "Blic" i njegovog glavnog urednika.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

08.08.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 14:15

Dodata "analiza dokumentacije"

Ako je istina da je Savet RRA dobio nalog iz vrha Vlade Srbije da nikom ne dodeli novu nacionalnu frekvenciju koju je koristila TV „Avala“ i da nađe pravni način da poništi konkurs (“Blic”', "Ništa od Sulejmana, RRA ne da frekvenciju" - http://uns.org.rs/sr/desk/media-news/18178/nista-od-sulejmana-rra-ne-da-frekvenciju.html), onda je jasno zasto je potrebna dodata "analiza dokumentacije".

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi