Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NDNV: Sumnja da vlast ne želi medijske reforme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 07. 2013.

Izvor: Beta, RTV

NDNV: Sumnja da vlast ne želi medijske reforme

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović izjavio je danas da raspuštanje Stručne radne grupe za izradu medijskih zakona izaziva "ogromnu sumnju" da ni ova vlast neće sprovesti ozbiljne medijske reforme u Srbiji.

"Najnoviji događaji u vezi s reformom medijskog zakonodavstva - mislim tu pre svega na raspuštanje Stručne radne grupe za izradu zakona - ostavljaju ogromnu sumnju da ni ova vlast, i pored silnih obećanja, neće sprovesti ozbiljne medijske reforme", rekao je Sejdinović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je ocenio da ni ova vlast ne želi medijske reforme, jer se plaši da će na taj način izgubiti uticaj na medije, naročito na one državne ili "paradržavne", ali i na druge poluge kojem je moguće direktno uticati na uređivačku politiku većine medija u Srbiji.

"Listovi Dnevnik i Politika pokazatelj su da nova vlast na isti način kontroliše medije kao i prethodna, odnosno da je jednostavno preuzela dizgine upravljanja nad njima, kao i da je profesionalni pad sada mnogo veći nego u ranijem periodu", ocenio je Sejdinović.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi