Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sve mi se smučilo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2009.

Izvor: Danas

Sve mi se smučilo


Beograd - Iako će većini ljubitelja tenisa u našoj zemlji prvi ATP turnir -Serbia open ostati u sećanju po solidnoj organizaciji i apsolutnoj dominacijiNovaka Đokovića, odabranim simpatizerima „belog sporta“ izostanak Nebojše Viškovića sa komentatorske pozicije predstavljao je neprijatno iznenađenje.

Netrpeljivost (koja traje već tri godine) između jednog od najboljih domaćih sportskih novinara i Srđana i Gorana Đokovića (otac i stric Novaka Đokovića),glavnih ideologa pomenutog turnira, kulminirala je odlaskom našeg sagovornikasa RTS-a. Naime, organizatori turnira ucenili su Javni servis zahtevom da Nebojša Višković ne prenosi mečeve sa terena Sportskog centra Milan Gale Muškatirović, jer će im u suprotnom „ugasiti“ kamere.

Naravno, uredništvo pomenute medijske kuće uslišilo je zahtev navedene „sive eminencije“ nezaštitivši jednog od najboljih sportskog komentatora.

- Animozitet Srđana Đokovića prema meni traje od 2006. godine, tačnije od Dejvis kup mečeva između Švajcarske i Srbije. Tada mi je zamerio što sam rekao da Novak Đoković ima problema sa fizičkom pripremom. Od tog momenta pa sve do otvorenog prvenstva Srbije nekoliko puta je protestovao protiv mojih komentara. Pritom, RTS ni u jednom slučaju nije našao za shodno da me zaštiti od takvih napada. Nekoliko puta sam razgovarao sa vodećim ljudima Javnog servisa i svaki put bi me ubeđivali da ostanem i da se takve, neprijatne scene više neće ponoviti. Poenta je u tome što mi se sve smučilo. Čim pomislim na te događaje stomak me zaboli a želudac nekoliko puta prevrne. Želim što pre sve da zaboravim i da se posvetim svakodnevnim obavezama - ističe Višković.

Iako ovakvo direktno mešanje u novinarsku profesiju predstavlja „kancer“ kojipolako ali sigurno nagriza tkivo žurnalizma, ne postoji nijedna naznaka da se ovakvi slučajevi u budućnosti neće ponoviti.

- Iskreno rečeno, uopšte nisam očekivao da će bilo koje udruženje poslati saopštenje za javnost u kome će zaštititi pre svega novinarski zanat. Svi znamo da ona godinama ne funkcionišu i da su potpuno neorganizovana i nesolidarna. Naravno, brojne kolege su me podržale, uputile sijaset komentara, kao i razni ljudi van novinarskog sveta koji cene i poštuju moj rad. Meni je u ovom trenutku najvažniji mir. Nema potrebe ni za kakvim zluradim pričama u bilo kom kontekstu. Naravno, ostaće mi gorak ukus u ustima, ali život ide svojim tokom -zaključio je Višković.

Antrfile : Žao mi je Srđana Đokovića

Iako je veoma pogođen odnosom Srđana i Gorana Đokovića prema njegovom radu, Nebojša Višković ne želi više da polemiše na tu temu.

- Veoma mi je bitno da se na ovu priču stavi tačka. Rekao sam ono što mislim, sigurno neću promeniti svoje stavove, ali nema potrebe ni za kakvom vrstom neprijatnih komentara. Čuo sam da Srđan Đoković ima nekih zdrastvenih problemai žao mi je zbog toga. Ukoliko su oni prouzrokovani zbog navedenih događaja, ja mu se najiskrenije izvinjavam - naveo je Višković.

N. Marković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi