Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RRA: Još nema zainteresovanih za nacionalnu frekvenciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 07. 2013.

Autor: V. M. A. Izvor: Politika

RRA: Još nema zainteresovanih za nacionalnu frekvenciju

Zainteresovanih za izdavanje dozvole za nacionalnu frekvenciju, koju je nekada koristila TV Avala još nema, potvrđeno je u Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA). Nadležni u ovoj instituciji naglašavaju da kandidati mogu da podnesu prijavu do isteka zakonskog roka, odnosno do 9. jula.

Iako pojedini mediji spekulišu da će dozvolu da dobije Dejan Jocić, nekadašnji direktor Prve srpske televizije demantuje ove navode i u izjavi za naš list tvrdi da se neće prijaviti na konkurs. Podsećanja radi, odluka o raspisivanju konkursa za dodelu slobodne frekvencije oštro je dočekana u delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Tim povodom, šef delegacije Vensan Dežer uputio je i pismo ministru telekomunikacija Rasimu Ljajiću u kome navodi da nema nameru da pita državu zbog čega nije ostavila slobodni frekvenciju koju je imala na raspolaganju za digitalizaciju, ali je morala da „postoji politička odgovornost za opremu vrednu osam miliona evra, koju je Srbija dobila od EU”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi