Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje podružnice SINOS-a u RTV-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 07. 2013.

Izvor: SINOS

Saopštenje podružnice SINOS-a u RTV-u

Finansijsko stanje u Radio televiziji Vojvodine je katastrofalno. Kuća je nelikvidna i nesolventna. Ne može da izvršava obaveze ni na kraći niti na duži rok. Obaveze su oko 8 miliona evra.

Plate kasne sa perspektivom da se kašnjenje poveća. To nije samo rezultat pada pretplate već i nedomaćinskog poslovanja u poslednje dve godine.

Odgovornost za to je na bivšem menadžmentu i Upravnom odboru RTV, koji je odobravao neracionalnu potršnju, usvajanjem nerealnih finansijskih dokumenata. I pored činjenice da su lični dohoci isplaćeni  tek za april, nije došlo do smanjivanja zarada jednog dela menadžmenta i to onog koji je najodgovorniji za stanje u RTV-u. Veliko je nezadovoljstvo zaposenih u ovoj kući koji očekuju energične mere novog generalnog direktora u cilju finansijske stabilizacije, koja uključuje i postavljanje pitanja odgovornosti za sadašnje stanje.Očekujemo od državnih organa da pod hitno pomognu u sređivanju sadašnje situacije u kući.

Sindikat novinara Srbije
Podružnica RTV
                                                                           
Predsednik
Nada Kalkan

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi