Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Subotica: Za medije 25 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 06. 2013.

Izvor: Pregled

Subotica: Za medije 25 miliona dinara

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić potpisao je juče ugovore sa predstavnicima 20 subotičkih medijskih kuća o finansiranju ili sufinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja. Projekti su odabrani na osnovu konkursa, a ukupna sredstva opredeljena za ovu namenu iznose gotovo 25 miliona dinara, od čega su četiri miliona namenjena za projekte štampanih medija, a preostalih skoro 21 milion za projekte elektronskih medija.

Dulić je ocenio da se Komisija za dodelu sredstava trudila da svima izađe u susret, jer je Subotica, po njegovim rečima, poznata po razgranatoj medijskoj mreži.

„Iako državna strategija predviđa da država potpuno izađe iz medija, mi nastavljamo sa dobrom i kvalitetnom praksom podrške i sufinansiranja programa i projekata medijskih kuća u oblasti javnog informisanja. Na taj način ne želimo da utičemo na nepristrasnost informisanja, već želimo da damo svoj doprinos da rad medija bude još profesionalniji“, rekao je Dulić.

Gradonačelnik Subotice takođe je ocenio da su subotički mediji u prvoj godini njegovog mandata na pravi način, pravovremeno i nepristrasno izveštavali o lokalnoj samoupravi. Član Gradskog veća u Subotici zadužen za informisanje Oto Buš naglasio je da su konkursom ove godine izdvojena najveća sredstva do sada za finansiranje medijskih projekata, a da su posebnu pažnju dobili projekti štampanih medija, gde su odobrena sredstva povećana za 100 odsto u odnosu na prethodne konkurse.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi