Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napredak digitalizacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 06. 2013.

Izvor: Pregled

Napredak digitalizacije

Proces digitalizacije u Srbiji postavljen je na zdrave noge i mogao bi biti završen do 17. juna 2015, što je preuzeta međunarodna obaveza, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević.

Plan mreže za digitalno emitovanje je završen, završavaju se građevinski i ostali projekti koji su nedostajali, a pri kraju smo i konačnog proračuna koliko novca će trebati za okončanje tog procesa, kazao je Lazarević na seminaru posvećenom toj temi.

Dobra vest je da će ta sredstva biti za 50 odsto manja u odnosu na to kolike su bile procene na početku mandata ove vlade, naveo je Lazarević. On je međutim, kazao da i dalje nedostaju slobodne frekvencije, i da bi njihovo oslobođanje značajno pomoglo da se proces prelaska sa analogno na digitalno emitovanje televizijskih programa brže i lakše završi.

Takođe, neophodno je u potpunosti srediti našu zakonsku regulativu, pri čemu je ključni korak usvajanje Zakona o elektronskim medijima koji je u nadležnosti Ministarstva kulture, istakao je Lazarević na skupu „Izazovi i mogućnosti emitera u procesu digitalizacije“ u organizaciji Republičke radiodifuzne agencije.

On je istakao da je sve što je do sada urađeno u toj oblasti, a što je pozitivno, urađeno pre svega zahvaljujući pomoći EU. Lazarević je kazao da se trenutno razmatraju i sve mogućnosti pomoći za određene socijalne kategorije stanovništva kako bi one mogle nesmetano da nastave da prate televizijski program kada se on bude emitovao u digitalnom formatu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi