Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izvinjenje zbog Toškovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 06. 2013.

Izvor: Dnevnik

Izvinjenje zbog Toškovića

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović osudio je juče verbalni napad poslanika SNS-a iz Novog Sada Vučete Toškovića na novinara agencije FoNet Slobodana Anđelkovića, ocenivši da je „takvo ponašanje nedopustivo“.

 

Incident zbog kojeg je usledilo izvinjenje Stefanovića i Srpske napredne stranke desio se u holu parlamenta, gde novinari snimaju izjave narodnih predstavnika.

Poslanik Tošković prišao je novinaru Anđelkoviću koji je u tom trenutku radio na laptopu i pitao ga zašto rade reflektori, tražeći da se ugase jer on „neće iz svog džepa da plaća toliku struju koja se troši“. Kada je Anđelković rekao da ne može isključiti reflektor koji je neophodan medijima za rad, Tošković ga je obasuo uvredama i pretnjama, a potom sam posegao za prekidačem. Incident je stigao i do skupštinskog obezeđenja, nakon što je Tošković i od njih tražio da isključe „sporno„ osvetljenje.

Nebojša Stefanović je u svom saopštenju poručio da je „parlament mesto u kojem novinari mogu slobodno i nezavisno izveštavati javnost“.

– U ime SNS-a izvinjavam se građanima Srbije, a od Vučete Toškovića očekujem da se izvini novinaru FoNeta. Pozivam poslanike da ne zloupotrebljavaju svoj položaj, a ja nikada neću dozvoliti obračun s predstavnicima medija u parlamentu – kategoričan je Stefanović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi