Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  EU traži da se ubrza medijska reforma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2013.

Izvor: Beta

EU traži da se ubrza medijska reforma

Evropska unija je zabinuta zbog sporog donošenje medijskih zakona u Srbiji i poziva na ubrzanje tog reformskog procesa jer bi se svako dalje odlaganje negativno odrazilo na medije, rekao je u sredu šef političkog sektora Delegacije EU u Srbiji Luka Bjankoni.

Na konferencija "Mediji izmedju tranzicije i evropskih reformi", Bjankoni je rekao i da EU ohrabruje vlasti da nastave bez odlaganja sa povlačenjem iz vlasništva u medijima i da smatra da je pretplata model koji treba zadržati za finansiranje javnih servisa.

Na skupu koji su organizovali Centar za spoljnu politiku i Francuski institut, Bjankoni je kritikovao praksu "curenja informacija iz policije, pravosudja i državnih ustanova u pojedine medije".

"Ovom prilikom moram da naglasim da smo pomalo zabirnuti zbog sporosti u procesu donošenja zakona", rekao je on na skupu na kome su učestvovali ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, ambasador Francuske Fransoa-Gzavije Denio, predstavnici medija, medijskih udruženja i medjunarodnih organizacija.

Bjankoni je rekao da je bilo planirano da se nacrt zakona o javnom informisanju nadje pred vladom u junu, što, kako je naveo, sada verovatno neće biti moguće, a u parlamentu u septembru.

On je dodao da je to u odnosu na rokove iz akcionog plana za Medijsku strategiju kašnjenje od gotovo godinu dana ne računajući i devet meseci koliko je proces bio u zastoju zbog održavanja izbora i formiranja vlade.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi