Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hrvatska dobija novu nacionalnu TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2013.

Izvor: ABC Srbija, jutarnji.hr

Hrvatska dobija novu nacionalnu TV

Agencija za elektronske medije završila je konkurs za koncesiju nove nacionalne televizije.

U igri su četiri glavna konkurenta: moćna grčka medijska kompanija Antena Grupe, Nova TV, RTL Hrvatska i Nezavisna televizija.

Vlasnik Antena Grupe je grčki milijarder Minos X. Kyriakou.

Njegova kompanija je već ušla na medijsku scenu u Srbiji i pokrenula Prvu srpsku televiziju, zatim u Sloveniji i Crnoj Gori.
Čelni ljudi hrvatskih TV kuća strahuju od mogućeg ulaska nove kompanije na slabo hrvatsko tržište jer trenutna poslovna klima nije podsticajna ni za njih same.

Prošlu godinu je Nova TV završila s gubitkom nakon oporezivanja u visni od €790 000 evra, a RTL Hrvatska zabeležila je gubitak od €12 miliona evra. Prijavile su prihode od €45,5 miliona evra (Nova TV) i €32 miliona evra (RTL Hrvatska).

U tim televizijskim kućama, kažu, da im se poslovanje u prvom tromjesječju ove godine popravilo, ali priznaju da su i dalje u gubitku.

Nezavisna televizija nije na gubitku: pršle godine je prijavila dobit nakon oporezivanja od €30 500 evra, a prihodi su im iznosili €1,4 miliona evra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi