Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ipak sproveden sporni konkurs za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 06. 2013.

Autor: P.B. Izvor: Južne vesti

Ipak sproveden sporni konkurs za medije

I pored oštrog protesta svih nacionalnih novinarskih i medijskih udruženja Grad Niš je realizovao sporni konkurs. Na konkursu za "usluge informisanja od značaja za Grad Niš" Narodne novine, kao jedini ponuđač, pobedile su sa cenom od 11.2 miliona dinara za 5 meseci, dok je državnoj novinskoj agenciji "Tanjug" za 375 hiljada dinara poveren posao distribucije video materijala do kraja ove godine.

Neočekivano, na konkurs za distribuciju video materijala nije se javila agencija InfoBiro sa kojom je Grad Niš imao ugovor od kraja 2008. godine.

Niko se nije javio za treću poziciju raspisanog konkursa, čiji je cilj bio "informisanje medija" putem Tviter i Fejsbuk naloga Grada.


Sporni uslovi konkursa

Kriterijume predviđene konkursom Medijska koalicija, koju čini svih 5 reprezentativnih novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, UNS, Lokalpress, ANEM i NDNV) oštro je osudila i ocenila da se njime - diskriminišu mediji koji nisu „podobni".

Medijska koalicija upozorila je da se tim konkursom krši nekoliko zakona, a da je posledica svega "kršenje prava građana na objektivno, nepristrasno i potpuno informisanje".

Posebno su bili sporni uslovi konkursa koji su predviđali izdvajanje novca za "dnevni štampani medij", dok se od aplikanta tražio dokaz da je "pružio usluge koje su iste ili slične predmetu javne nabavke".

Zahtev Medijske koalicije da se konkurs poništi gradonačelnik Niša Zoran Perišić je odbacio.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi