Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stefanović (DS): Kada će se država suprotstaviti medijskom mraku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 06. 2013.

Autor: M. Č. Izvor: Politika

Stefanović (DS): Kada će se država suprotstaviti medijskom mraku

Poslanik DS-a Borislav Stefanović postavio je više pitanja premijeru, prvom potpredsedniku vlade i ministru kulture, a prvo je bilo „kada će se i na koji način država usprotiviti i stati na put medijskom mraku u koji Srbija srlja”?

Stefanović je, takođe, pitao i „kada će nešto učiniti RRA, Savet za štampu, udruženja novinara, vlada, skupština, bilo ko, da zaustavi nezapamćenu harangu iznošenja laži, ad hominem napada na ljude iz DS-a?” Stefanović je pitao: „Kada će se država povući iz medija? Kada ćemo dobiti ispunjenje obećanja  prvog potpredsednika vlade i da čujemo ko je kupio list ’Politika’? Kada će vlada i ministar kulture dati objašnjenje? Kako se objašnjava činjenica da se za glavnog i odgovornog urednika lista ’Novosti’ postavlja gospodin Ratko Dmitrović, kao perjanica ratnohuškačke politike iz devedesetih? Da li su u stanju resorni ministar  i premijer da objasne, kako je moguće, bez ulaženja u novinarske kvalitete, ili nekvalitete, da se gospođa Ljiljana Smajlović postavlja za glavnog urednika lista ’Politika’, žena koja je uzela otpremninu iz lista ’Politika’ i sad se vraća. To je legalno. Pitanje je da li je moralno.

Šta sledeće da očekujemo, da izvesni Bašanović bude glavni urednik RTS-a? ”

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi