Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilaštvo: Mitroviću, daj dokaze o Đilasu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 06. 2013.

Autor: N.I. Izvor: Informer

Tužilaštvo: Mitroviću, daj dokaze o Đilasu

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom optužbi vlasnika Pinka Željka Mitrovića protiv gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Tužilaštvo će, kako saznajemo, u narednih nekoliko dana proslediti policiji „zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja“ saslušanjem vlasnika Pinka.

- Željko Mitrović je u prethodnih nekoliko nedelja izneo vrlo teške optužbe na račun Dragana Đilasa. Tužilaštvo mora da reaguje po službenoj dužnosti. Od Mitrovića ćemo tražiti da kaže sve što zna i da podnese dokaze kojima raspolaže

- objašnjava izvor Informera.

 Neko da odgovara

U tužilaštvu kažu da će naknadno biti odlučeno o daljem toku istrage.

- U ovom slučaju neko mora da odgovara. Ili Mitrović, ako nema dokaze za svoje teške optužbe, ili Đilas, ako je tačno ono što Mitrović objavljuje - kategoričan je naš sagovornik.

Željko Mitrović optužio je na svojoj televiziji gradonačelnika i lidera DS Dragana Đilasa za teška krivična dela - od pljačke marketinških budžeta i budžeta javnih preduzeća do nezakonitog hapšenja lekara koji su rukovodili beogradskim bolnicama (pogledajte okvir). Đilas dosad nijednom nije odgovorio na ove optužbe.

Vlasnik Pinka juče je rekao za Informer da jedva čeka početak istrage. On tvrdi da ima čvrste dokaze za sve što je objavio.

- Jedva čekam da me saslušaju. Državi sam na raspolaganju. Za sve što smo objavili imam dokaze. Ako sam slagao, nek me uhapse - samouveren je Mitrović.

Na drugoj strani, i Dragan Đilas se juče, prvi put, oglasio ovim povodom. On je u izjavi za Informer odbacio sve optužbe i naglasio da će i sam tražiti istragu ukoliko tužilaštvo bude odugovlačilo s njom.

- Očekujem da tužilaštvo u najkraćem roku preduzme sve neophodne radnje kako bi se te optužbe ispitale. Ako to ne uradi, zvanično ću im se obratiti i zahtevati da se istraga pokrene. Pošto ništa od onoga što je Mitrović rekao nije tačno, već sada postavljam pitanje šta su konsekvence kad se pokaže da ništa od toga nije istina - poručio je Đilas za naš list dodajući da je „Mitrović izneo niz ozbiljnih optužbi na njegov račun“.

 Ili jeste ili nije

Siniša Simić, bivši republički tužilac, kaže da tužilaštvo i policija u ovom slučaju moraju da reaguju:

- Tužilac rukovodi pretkrivičnim postupkom i kad se prikupi dovoljno dokaza, pred sudom počinje krivični postupak. Ukoliko prikupljeni dokazi budu dovoljni, sledi optužnica ili optužni predlog i počinje suđenje. A ako se pokaže da za Mitrovićeve tvrdnje nema dokaza, tužilaštvo onda njega goni za krivično delo lažnog prijavljivanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi