Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dinkić se zbog istine sveti Našim novinama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2013.

Autor: Ekipa Naših Izvor: Naše novine

Dinkić se zbog istine sveti Našim novinama

Istog dana kada su Naše objavile tekst da Mlađan Dinkić ne plaća redovno porez, redakciji našeg lista stigla opomena da izmirimo dugovanja u roku od pet dana ili će nam biti blokiran račun

Još jedan politički pritisak na medije! Na adresu redakcije Naših novina juče ujutru stigla je opomena Poreske uprave Beograd, filijala Palilula, u kojoj nam je zaprećeno da ukoliko ne izmirimo sve obaveze u roku od pet dana, račun naše firme biće blokiran! Opomena je stigla istog dana kada je u Našim novinama objavljen tekst da Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede, u čijoj nadležnosti je i Poreska uprava, ne izmiruje redovno svoje poreske obaveze.

Prema podacima filijale opštine Novi Beograd na čijoj teritoriji se nalazi i stan Mlađana Dinkića, ministar je devet meseci kasnio sa uplatom poreza na imovinu te mu je zbog toga obračunata kamata od 2.119 dinara. Da su podaci koje smo objavili tačni, potvrdio nam je i sam Mlađan Dinkić, koji je priznao da je „nenamerno preskočio jednu uplatu za 2011. godinu“.

Dvostruki aršini

Za razliku od Naših novina, koje su u najkraćem roku opomenute da izvrše uplatu, ministar nam se požalio da mu niko nikada nije poslao opomenu zbog neizmirenih obaveza, već je sasvim slučajno otkrio da je napravio propust ne plativši porez na stan od 150 kvadrata, a koji je pre nekoliko godina platio 353.000 evra.

- To je nedopustivo jer mi čak dve godine niko iz opštinske poreske uprave nije poslao bilo kakvu opomenu i upozorio na propust. Zato ću insistirati kod svih gradonačelnika da uvedu mnogo bolji i efikasniji sistem kontrole i obaveštavanja - rekao nam je Dinkić.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašin Obradović kaže da je neosporno da i ministar Dinkić i Naše novine moraju redovno da ispunjavaju svoje poreske obaveze, ali da je takođe neverovatno da istog dana stigne opomena redakciji Naših baš kada je i objavljen tekst o ministru Mlađanu Dinkiću.

- Imam jak osnov za sumnju da opomena za izmirenje poreskih obaveza nije baš slučajno juče stigla na adresu Naših novina. Jer znajući specifičan odnos Mlađana Dinkića prema medijima i zakonu o informisanju, a što datira još od 2005. godine, ne bi me čudilo da je to njegov odgovor na objavljen tekst.

Verovatno je ministar uz svoje odgovore na vaša pitanja poslao i opomenu za naplatu poreza. S druge strane, ne bi me čudilo da posle ove moje izjave ista ili neka slična opomena stigne na adresu „Vranjskih novina“ ili NUNS-a - kaže Obradović za Naše.

Poreska uprava: Opomena nema veze s Dinkićem

S druge strane, u centrali Poreske uprave rečeno nam je da opomena i pretnja blokadom koju smo juče dobili nemaju „apsolutno nikakve veze sa pisanjem Naših novina o plaćanju poreza na stan gospodina Dinkića“.

Takođe tvrde i da su opomenu Našim novinama uputili pre nego što je izašao pomenuti tekst.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi