Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smem li da objavim da je Đilas hapsio lekare?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 06. 2013.

Izvor: Kurir

Smem li da objavim da je Đilas hapsio lekare?

Vlasnik Pinka od NUNS traži objašnjenje ko sme, a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama Dragana Đilasa

 

BEOGRAD - Oštre reči u saopštenjima NUNS-a i Željka Mitrovića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ukazalo je juče da vlasnik TV Pink Željko Mitrović „na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune“ i pozvalo Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) da reaguje u skladu sa zakonom i ovlašćenjima koje ima.

- Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović, vodeći u slučaju Dragana Đilasa i „Dajrekt medije“ pravi medijsko-politički rat - saopšteno je iz NUNS.

 Etički kodeks

 Vlasnik „Pink medija grupe“ Željko Mitrović pozvao je NUNS da mu odgovori šta se u Srbiji sme, a šta ne sme objavljivati, ko sme, a ko ne sme da krade i ko sme, „a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama gradonačelnika Dragana Đilasa“. Nazivajući NUNS „malom družinom“, Mitrović ističe da mu je posebno drago što se NUNS „poziva na profesionalne standarde i etički kodeks“.

- Iz tog razloga zamolio bih vas da mi date dodatna pojašnjenja i uputstva šta se u Srbiji sme, a šta ne sme objavljivati, ko sme, a ko ne sme da krade i na kraju, ako hoćete, ko sme, a ko ne sme da objavi istinu o zloupotrebama gradonačelnika Đilasa - naglasio je Mitrović u saopštenju.

On smatra da svako udruženje, pa i NUNS, „ne sme da bude strina, a ni advokat kriminalaca, tapkaroša, lopova, beskrupuloznih nakupaca, jer u ambijentu demokratizacije i slobode informisanja svaka društvena devijacija ne sme biti prikrivana“.

 Hapšenja nevinih

 On želi da mu NUNS što hitnije dostavi objašnjenje da li sme da objavi „u ponedeljak 17. juna u informativnim emisijama televizije Pink kako je, zbog čega i preko koga gradonačelnik Đilas hapsio rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija, među kojima i profesore univerziteta, i pored saznanja da su nevini, što im je i sam potvrdio“.

 - Da li smem da objavim snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića s prof. dr Nikolom Miliničićem, a po nalogu gradonačelnika Đilasa, u kom se potvrđuje saznanje o nevinosti uhapšenih lekara, kao i ultimatum za ostavke iz političkih razloga? - pita Mitrović.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

19.06.

2013.

Razočarana [neregistrovani] u 15:21

Sramota

Strašno šta se u Srbiji sve radi zarad vlasti! A poznati smo i po "slobodi medija". Prava demokratska zemlja, sramota!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi