Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Voditeljka doživotno u zatvoru zbog ubistva TV tajkuna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2013.

Izvor: RTV, Beta

Voditeljka doživotno u zatvoru zbog ubistva TV tajkuna

Bivša televizijska voditeljka, njen brat i još dva muškarca osuđeni su u četvrtak na doživotni zatvor zbog ubistva s predumišljajem kiparskog medijskog magnata koji je voditeljku otpustio i potom sprečavao da se vrati na njegov kanal.

Sudsko veće je presudilo da su Elena Skordeli i njen brat Anastasios Krasopulos želeli da ubiju Endija Hadžikostisa zato što je on onemogućio da se ona vrati na televiziju Sigma, koja je druga po gledanosti na Kipru.

cyprusnewsreport.com


Glamuroznoj 42-godišnjoj voditeljki je stavljeno na teret da je platila za ubistvo šefa medijske grupe Dias u čijem je vlasništvu televizija Sigma.

Oni su takođe nastojali da dobiju većinski udeo u toj televizijskoj stanici čemu se Hadžikostas oštro protivio.

Sud je saopštio da su optuženi Andreas Gregoriu i Greogoris Ksenofontos planirali i izvršili ubistvo Hadžikostasa 11. janaura 2010. ispred njegove kuće u Nikoziji.

Na Kipru se isprva mislilo da je reč o politički motivisanom ubistvu pošto se Hadžikostas među najuticajnijim protivnicima pregovora o ujedinjenju grčkog i turskog Kipra, ali je ta mogućnost odbačena.

Snimcima s bezbednosnih kamera je ustanovljeno da su dva čoveka pobegla na motoru posle ubistva, a jedan je identifikovan kao Teofanis Hadžigeorgiju koji je rekao da su voditeljka i njen brat naručili ubistvo.

Prema Hadžigeorgiju, Gregoriju je isplanirao ubistva, ali se teško povredio u jednoj eksploziji, zbog čega je Ksenofontos predložen kao novi ubica. Ksenfontos je posle ubistva pobegao s Kipra a veruje se da je u Moldaviji.

Prema svedočenjima, Gregoriju i Ksnenofontosu je za ubistvo ponuđeno 50.000 evra i doživotni posao na Sigmi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi