Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gašenje grčke državne RTV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2013.

Gašenje grčke državne RTV

Kako komentarišete gašenje grčke državne RTV zbog mera štednje?

Zoran Stanojević

Radio-televizija Srbije

Javni servis Grčke nije ugašen, već se restrukturira. Naoko, to izgleda kao dlučna, ali ne i odlična mera vlade koja rešava krizu. U suštini, to je prilika da se formira servis po ukusu vlasti, a pod izgovorom da je sadašnji neefikasan. Ako je to dobro rešenje, zašto prvo nije isprobano gašenje nekog ministarstva, recimo finansija ili policije, i formiranje novog? Strahujem od posledica i revolucionarnog zanosa.

Jelena Surčulija Milojević

Fakultet političkih nauka

To je udar na slobodu medija i osnovno ljudsko pravo na slobodu izražavanja i informisanja. EU, koja promoviše slobodu medija kao jedan od svojih temeljnih principa, sigurno nije mislila na gašenje javnog servisa kada je tražila da se smanji javna potrošnja. Važno je da je program nastavio da se emituje putem interneta i digitalne frekvencije i da su Grci izašli na ulice da brane svoju nacionalnu televiziju. Nadam se da Srbiju neće zadesiti isti scenario.

 Goran Karadžić

Republička radiodifuzna agencija

Mogu reći da sam uplašen, jer sam svestan činjenice da živimo u vrlo siromašnoj zemlji i niko ne može da isključi takav scenario i kod nas. Ne bih želeo da se jednog jutra probudim u Srbiji bez RTS, uprkos svim njenim manama.

Saša Mirković

Asocijacija nezavisnih

elektronskih medija

Mislim da je tako radikalna mera zbunila čak i one koji znaju koliko je velika kriza u Grčkoj, naročito brzinom kojom je to urađeno - bukvalno preko noći. Sve ovo ukazuje da su mogući slični scenariji i u Srbiji, ali i zemljama EU. Ne verujem da će se to desiti sa RTS, ali može sa nekim gubitašem u privredi.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

14.06.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 11:17

Drzavno nije javno

ERT nije drzavna vec javna radiodifuzna organizacija.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi