Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Podignut nivo novinarske pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2013.

Autor: J. Zdjelarević Izvor: Dnevnik

Podignut nivo novinarske pismenosti

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu juče je obeležio svoj dan. Tokom devet godina postojanja, studije novinarstva upisalo je 750 studenata, a više od 60 studiralo je na master studijama Komunikologije, koje se od 2010. godine nalaze u sklopu odseka.

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu juče je obeležio svoj dan. Tokom devet godina postojanja, studije novinarstva upisalo je 750 studenata, a više od 60 studiralo je na master studijama Komunikologije, koje se od 2010. godine nalaze u sklopu odseka.

Na jučerašnjoj svečanosti u Amfitetaru Filozofskog fakulteta prisutnima se obratila dekanica ove visokoškolske ustanove Ivana Živančević-Sekeruš, koja je istakla da su već prve generacije svršenih studenata novinarstva podigle nivo medijske pismenosti, te da se u tome ogleda važnost odseka. Šefica Odseka za medijske studije Dubravka Valić-Nedeljković dodala je da je najvažnije da diplomci odseka budu prepoznati u medijskoj zajednici kao prvi na listi za zapošljavanje.
Odsek za medijske studije može da se pohvali naučno-istraživačkim radom i izdavačkom delatnošću, a jedan od značajnih projekata je i Međunarodna letnja škola za studente novinarstva „Mostovi medijskog obrazovanja”, koja se održava već četiri godine za redom. Zaštitni znakovi odseka su list studenata žurnalistike „Kod 04”, Klub studenata žurnalistike „Impresum”, kao i magazin „Žurnalist„, koji studenti samostalno uređuju.

Juče su dodeljene i nagrade za najbolje studentske radove.Priznanje za najbolji rad u štampanom novinarstvu pripalo je Tanji Mitić, za internetsko novinarstvo Stefani Šovanec, za najbolji radijski paket Goranu Jerosimoviću i Stefanu Janjiću, a Ivona Temešberger dobila je nagradu za najbolji televizijski prilog.

Konkurs za festival „On the record”

Odsek za medijske studije organizuje drugi Međunarodni festival kratkih radijskih i televizijskih formi studenata novinarstva „On the record„, koji će se održati od 27. do 29. septembra u Novom Sadu. Rok za prijavljivanje je 30. jun, a pravo da učestvuju imaju studenti koji naprave televizijsku i radijsku formu ne dužu od 10 minuta. Detaljne informacije nalaze se na internet stranici Odseka za medijske studije odsek.medijskestudije.org.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi