Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučić do kraja jula ukida TV pretplatu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2013.

Autor: Slavica Tomčić Izvor: Kurir

Vučić do kraja jula ukida TV pretplatu

TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta! Ovo je juče na svojoj Fejsbuk stranici napisao prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Posle šuškanja u javnosti da u budžetu nema para za finansiranje TV pretplate, odnosno Radio-televizije Srbije na čijem je čelu Aleksandar Tijanić, Vučić je otklonio sve dileme u vezi s ukidanjem tog nameta građanima.

- TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima. To je naša obaveza od koje nećemo odustati - napisao je juče Vučić na Fejsbuku.

Da će TV pretplata biti ukinuta najverovatnije do kraja jula, za Kurir je potvrdio i Dragan Kolarević, pomoćnik ministra kulture i član radne grupe koja se bavi izradom zakona o elektronskim medijima.

- Pisanje zakona je završeno i ostalo je da se, ako bude trebalo, urade neke ispravke. Posle toga sledi javna rasprava, pa dostavljanje mišljenja ministarstava. Zatim zakon ide na razmatranje u Vladu, pa u Skupštinu, koja će ga najverovatnije po ubrzanoj proceduri usvojiti. Očekujem da bi to moglo da se desi do kraja jula, pre letnje pauze - kaže Kolarević.

On objašnjava da je zakonom predviđeno da dve godine, od njegovog usvajanja u Skupštini Srbije, rad javnih servisa RTS i RT Vojvodina bude finansiran 100 odsto iz budžeta, kao vid državne pomoći.

- Posle toga će biti pronađeni modaliteti kako da građani dobrovoljno finansiraju rad Javnog servisa  - kaže Kolarević.

Iz RTS nismo dobili odgovore na pitanja u vezi s ukidanjem TV pretplate, a ni iz Ministarstva finansija nismo dobili objašnjenje na koji način će obezbediti novac za finansiranje rada Javnog servisa.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi