Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milošević nije naručio ubistvo novinarke BBC!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 05. 2013.

Autor: I. Ćuzović Izvor: Kurir

Otkriveno da su engleski mediji bezočno lagali o smrti sunarodnice

Milošević nije naručio ubistvo novinarke BBC!

Engleski mediji su potpuno izmislili priču da je Slobodan Milošević naručilac ubistva poznate novinarke BBC, otkrio je njen partner i kolega Nik Ros, koji je s Džil radio popularnu emisiju „Krajmvoč“.

- Ubistvo Džil urađeno je potpuno amaterski i svima je bilo jasno da se ona slučajno našla na tom mestu. Ipak, pošto je bila najveća TV zvezda i vodila emisiju koja se bavila osetljivim temama, zbog kojih bi mnogi mogli poželeti da joj se osvete, javnost je istinu odmah počela da traži u teorijama zavere. I pored toga što su svi dokazi nedvosmisleno ukazivali na to da nema ni govora o plaćenom ubici, čitaoci su tražili senzaciju. I dobili su je - priča Ros.

Dok je policija pokušavala da sklopi kockice, razni „dokazi“ postajali su slamke spasa za istražioce. Tako je jedan prilično blag komentar Srbina posle priloga koji je Džil uradila o ratu u bivšoj SFRJ protumačen kao dokaz da iza ubistva stoje Srbi, tačnije tadašnji šef države Slobodan Milošević.

Ne časeći ni časa, engleski mediji su od toga momentalno napravili veliku teoriju zavere: „Srpski ubica po Miloševićevom nalogu ubio Džil Dando“, pisao je Dejli mejl; „Džil ućutkana metkom u glavu posle priloga o srpskim zločinima“, pisao je Dejli miror; „Džil Dando ubio je srpski plaćeni ubica“, pisao je „ugledni“ Telegraf.

Engleska i svetska javnost, već naviknuta na to da su Srbi loši momci zahvaljujući hiljadama sličnih tekstova-priloga koji su besomučno štancovani od ranih devedesetih naovamo, bez oklevanja je prihvatila tezu da je Dando samo još jedna u nizu bezbrojnih žrtava „kasapina s Balkana“, kako su engleski mediji u to vreme nazivali Slobodana Miloševića.

Nik Ros o ideji da je Milošević stajao iza ubistva Džil Dando kaže da je „suluda“ i da su isto kao i on mislili svi detektivi koji su ikad radili na slučaju i sve kolege sa BBC.

- Ipak, kriminal i teorije zavere idu zajedno, kao Boni i Klajd - zaključuje Ros.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi