Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zakon o javnom informisanju uskoro u Skupštini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 05. 2013.

Izvor: Naše novine, Fonet

Zakon o javnom informisanju uskoro u Skupštini

» Nadam se da će u narednim nedeljama Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima stići do Skupštine Srbije i biti dat na usvajanje, izjavio je šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Vensan Dežer.

On je istakao da je taj zakon izuzetno bitan i poručio da bi „trebalo da prođe upravo zbog izmene načina finansiranja medija“.

Tekst zakona je usklađen sa zakonodavstvom EU, podsetio je Dežer i rekao da su, pored Ministarstva kulture i medija, u njegovu izradu bili uključeni i ostali akteri aktivni na ovom polju.

- Nacrt sada prolazi mišljenja ministarstva koja, nadamo se, neće izmeniti previše sam tekst. Nadamo se da će u nekom sličnom obliku, ili ne bar znatno izmenjenom, on stići u Skupštinu i biti dat na usvajanje - dodao je Dežer.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

20.05.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 18:17

Ambasador Dezer kao ministar Petkovic

"Nadam se da će u narednim nedeljama Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima stići do Skupštine Srbije i biti dat na usvajanje bez većih izmena", izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Vensan Dežer (umesto ministra kulture i informisanja), a da izvestaja o sprovedenoj javnoj raspravi jos nema na internet stranici resornog ministarstva, u skladu sa Poslovnikom Vlade.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi