Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zaštitite nas od ovog čoveka!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 05. 2013.

Izvor: Naše novine

Zaštitite nas od ovog čoveka!

Država Srbija je izgleda nekome majka, a nekome maćeha! Iako je prošlo više nedelju dana od kada je redakcija Naših novina od MUP-a tražila da nam dodeli policijsko obezbeđenja zbog sve češćih pritisaka i pretnji kojima smo izloženi, još nije završen ni postupak utvrđivanja potrebe za takvom zaštitom. Prijava da su dvojica muškaraca u belom džipu presrela direktora Naših Vuka Vučurevića predstavljajući se kao agenti BIA i otvorene pretnje poslanika i visokog funkcionera SNS-a Vladimira Cvijana da će nam poslati „neke prijatelje u redakciju“, za državu izgleda nisu dovoljno jaki argumenti da pruži zaštitu našim zaposlenima.

 

 

Glineni golubovi

Kako nam je rešeno u policiji, zahtev redakcije Naših novina da nam se dodeli policijsko obezbeđenje još nisu obrađeni, iako je Vučureviću državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, inače najbliži saradnik ministra policije i premijera Srbije Ivice Dačića, dao garancije da će sve biti obavljeno za pola sata.

Koliko Srbija drži do slobode medija najbolje svedoči činjenica da naš zahtev za zaštitu u slučaju „Cvijan“ još nije ni obrađen, iako je istaknuti naprednjak ozbiljno ugrozio bezbednost našeg glavnog urednika Antonija Kovačevića i direktora Vučurevića, rasturajući pamflete sa njihovim slikama i natpisom „Pažnja! Pedofili“ širom Beograda. Cvijan je Kovačeviću i Vučureviću takođe poručio da je adresu naše redakcije dao nekim prijateljima, te da to slobodno shvate kao pretnju.

- Postoji procedura koja mora da se ispoštuje. Zahtev redakcije Naših novina prosleđen je nadležnim službama koje treba da utvrde da li zaista postoji potreba da im se dodeli obezbeđenje ili ne. Tek kada direkcija policije dobije od njih odgovor, ona može da postupi po njemu - rekli su u policiji, ali nisu znali da kažu koliko postupak utvrđivanja potrebe za obezbeđenjem traje.

Bez imuniteta

Funkcioner SNS-a i predsednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Vladimir Cvijan rekao je za Naše novine da se neće pozivati na imunitet kada mu bude stigla krivična prijava koju je naš list podneo protiv njega zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti zaposlenih koji rade u našoj kući. Telefonski razgovor sa našom novinarkom iskoristio je i da nas obavesti da je tražio dopunu krivične prijave koju je on podneo protiv našeg glavnog i odgovornog urednika i direktora, tako što traži da se njima hitno zabrani pristup njegovom detetu:

- Naravno da se neću pozivati na imunitet. Dodatni razlog zašto ne želim da se pozivam na imunitet jeste što sam tražio dopunu moje krivične prijave protiv direktora i odgovornog urednika, što sam zaboravio u petak da uradim. Tražim da se njima zabrani pristup mom detetu na bliže od 100 metara (?!) I treća stvar, dalje ne bih ništa komentarisao da se ne bi tumačilo kao pritisak na sud i tužilaštvo, a u jednom ovako čistom predmetu nemam šta da pritiskam. Sad je na sudu i tužilaštvu da rade svoj posao i da odrede tu prevremenu meru koja je hitna - kaže Cvijan.

Na pitanje da li su i kada oni pokušali da se približe njegovom detetu i zašto traži zabranu pristupa, on je kazao da to radi preventivno.

- Ono što mogu da vam kažem kao pravnik i kao otac jeste da sam to zahtevao preventivno, iz bezbednosnih razloga. Dopuna će ići danas i o tome sud i tužilaštvo moraju odlučivati po hitnom postupku - rekao je Cvijan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi