Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Strani novinari u Viminacijumu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 05. 2013.

Izvor: Fonet

Strani novinari u Viminacijumu

Turistička organizacija Srbije (TOS) organizovala je, povodom obeležavanja 1.700 godina od potpisivanja Milanskog edikta i otvaranja izložbe Konstantin veliki i Milanski edikt 313 - Rađanje hrišćanstva u rimskim provincijama, studijsko putovanje 20 inostranih novinara iz Rusije, Italije, Slovenije, Velike Britanije, Francuske i Turske.

Od 16. do 20. maja novinari iz poznatih medijskih kuća poput Gardijana, Independenta, Anse, imaće priliku  da obiđu Beograd, Niš, Zaječar-Feliks Romulijanu, Kladovo-Arheološki muzej Đerdapa i nalazište Dijana, Lepenski Vir, Golubac, Viminacijum, Sremsku Mitrovicu- Sirmijum, Zasavicu i Novi Sad.

Obeležavanje jubileja i 17 vekova od donošenja Akta o toleranciji, kojim je rimski car Konstantin Veliki (rođen u Naisusu, današnjem Nišu), uveo hrišćanstvo kao ravnopravnu religiju u Rimskom carstvu, stavilo je kulturu u fokus promocije Srbije kao turističke destinacije u 2013.godini.  Promotivna kampanja TOS za tekuću godinu nosi naziv "Kulturno blago Srbije", saopšteno je iz TOS.

Jedan od povoda za organizovanje dolaska inostranih novinara u našu zemlju je interesovanje za bogato kulturno-istorijsko nasleđe na tlu Srbije, a posebno zanimanje novinari su pokazali za izvođenje opere "Aida" na Viminacijumu, 18. maja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi