Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nagrada za Sandru Petrušić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 05. 2013.

Autor: D. K. Izvor: NIN

Nagrada za Sandru Petrušić

Novinarka NIN-a Sandra Petrušić dobitnik je prestižne nagrade za istraživačko novinarstvo za 2013. godinu, koju su zajednički dodelili Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i ambasada SAD.

Nagradu je dobila u kategoriji štampanih medija za serijal tekstova objavljenih prošlog leta o zloupotrebama fondova Evropske unije namenjenih rekonstrukcijama 20 bolnica, Instituta Torlak i izgradnji četiri klinička centra. Serijal od tri teksta baziran je na više od hiljadu neobjavljenih dokumenata, kao i na nizu razgovora. Na osnovu toga razotkrila je načine na koje su neka sredstva iz kredita Evropske investicione banke nenamenski potrošena između 2008. do 2012. godine, o čemu je, posle objavljivanja napisa u NIN-u, čak pokrenuta i debata u Evropskom parlamentu.

Sandra Petrušić, koja se godinama bavi stanjem u srpskom zdravstvu, nastavila je i ove godine da istražuje i razotkriva nepravilnosti u ovom za sve stanovnike veoma važnom segmentu našeg društva, kao i ulogu nadležnih evropskih institucija u svemu tome.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

31.07.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 20:17

Cestitamo

Ako mozete da prenesete Sandri inicijativu
http://blog.b92.net/text/22729/DRZAVO-POMOZI-DECI/

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi