Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji dobro sarađivali u Briselu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 05. 2013.

Izvor: Fonet

Mediji dobro sarađivali u Briselu

Mediji iz Beograda i Prištine su dobro sarađivali tokom izveštavanja o dijalogu iz Brisela, ocenili su danas učesnici konferencije za medije„Pregovori Beograd – Priština iz ugla medija“.

Saradnja medija iz Srbije i sa Kosova nije ni u jednom trenutku izostala, već smo stalno razmenjivali informacije, izjavio je Ljorik Arifaj sa Radio TV Kosova.

On je rekao da su se mediji uglavnom bavili onim stvarima koje su im njihove delegacije predstavljale i dodao da su bile ograničene mogućnosti "čitanja među redovima".

Arifaj i Arsim Ljami iz TV Klan su kao problem u izveštavanju naveli to što niko nije znao tačno šta sadrži sporazum.

Ljami je rekao da je u Briselu nedostajala transparentnost, dodajući da je delegacija Prištine pokušavala da pregovori budu zatvoreni, za razliku od delegacije Beograda.

Uloga novinara je veoma važna u normalizaciji odnosa, rekla je zamenik glavnog urednika Novog magazina Jelka Jovanović i kao problem navela jezičku barijeru.

Ona je istakla da je bitno da se u medijima pojavi što više detalja o pregovorima uz argumente obe strane i dodala da je u izveštavanju iz Brisela bilo problema oko dobijanja informacija koje mogu da se provere iz više izvora.

Nikola Tomić iz dnevnog lista Danas je kao probleme naveo prisustvo etničkih stereotipa i uticaj na medija političara i poslovnih ljudi zbog njihovih povezanosti sa vlastima, politikom i poslovnim ljudima.

On je rekao da mediji u svom izveštavanju prate državnu politiku o Kosovu, dodajući da će tako biti sve dok tržište ne bude slobodne i mediji ne budu slobodni od raznih uticaja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi