Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nema para za medije koji kritikuju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 03. 2013.

Izvor: B92, Beta

Nema para za medije koji kritikuju

Članica komisije Čačka za dodelu sredstava medijima Mirijana Đoković iz SNS kaže da će se zalagati da mediji koji kritikuju SNS ne dobiju sredstva iz budžeta.

Nedeljnik Čačanske novine i Radio Ozon, koji posluju u okviru medijske kuće "Jutro prodakšn" zbog izjave Đokovićeve zvanično su tražili od Gradskog veća njeno izuzeće iz komisije, što je Gradsko veće odbilo.

Glavni urednik "Čačanskih novina" Stojan Marković smatra da je takva odluka Gradskog veća "skandalozna". 


"Nakon odluke Gradskog veća da Đoković ostane član Komisije ugrožen je kredibilitet Komisije, krši se izborna procedura konkursa i šalje se poruka javnosti da mediji treba da budu politički podobni", rekao je Marković agenciji Beta.

Đokovićeva, koja je i pomoćnica gradonačelnika Čačka za oblast ekonomskog razvoja i zaštitu životne sredine, jedan je od pet članova Komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja koje je izabralo Gradsko veće.

Ranije je bila novinar na lokalnim televizijama Galaksija 32 i TV Čačak.

"Đoković je nedavno na sednici Gradskog odbora SNS obavestila Odbor da će se kao članica Komisije za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja zalagati da oni mediji koji kritički izveštavaju o radu lokalne organizacije, odbornika, gradskih funkcionera i direktora koji su kadrovska rešenja SNS i naročito mediji koji kritikuju narodnog poslanika stranke iz Čačka Aleksandra Radojevića, dobiju umanjena sredstva ili da uopšte ne dobiju sredstva na Konkursu za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja", navodi se u pisanom obrazloženju "Jutro prodakšn" dostavljenom Gradskom veću.

Đoković je, navodi se dalje u obrazloženju, u razgovoru s predstavnicima redakcije "Čačanskih novina" i Ozon radija i predsednika Komisije Aleksandrom Dačićem, potvrdila verodostojnost te svoje izjave kao i da ostaje pri takvom stavu i da nema nameru da se svojevoljno povuče iz Komisije.

Lokalna samouprava Čačka opredelila je ove godine 13 miliona dinara za javno informisanje.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić je preneo svoja ovlašćenja u raspodeli tih sredstava na Gradsko veće koje je formiralo Komisiju i raspisalo konkurs za raspodelu 6,3 miliona dinara za javno informisanje građana od lokalnog značaja, čiji će rezultati biti poznati za desetak dana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi