Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Beogradski sindikat: Olivera Kovačević nam je nanela veliku štetu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 03. 2013.

Autor: M.Vu Izvor: Večernje novosti

Beogradski sindikat: Olivera Kovačević nam je nanela veliku štetu

Voditeljka Radio televizije Srbija, Olivera Kovačević, u četvrtak uveče u svojoj emisji “Da,možda, ne” je pogrešila i rekla gledaocima da je pesma “Kosovo je Srbija” koja propagira versku i nacionalnu mržnju delo grupe “Beogradski sindikat”. Članovi grupe su se hitno oglasila na Facebook strani tražeći da im se Olivera javno izvini jer im je "na neprofisionalni način nanela veliku štetu".

Saopštenje čuvene rep grupe prenosimo u celosti:

“Beogradski sindikat najoštrije protestvuje zbog objavljivanja neistina o ovoj muzičkoj grupi u emisiji “Da možda ne”, autorke i voditeljke Olivere Kovačević, emitovane na RTS1 dana 28.3.2013. od 21 čas - stoji u saopštenju.

Naime, emitovana pesma “Kosovo je Srbija”, koja je u ovo emisiji predstavljena kao pesma Beogradskog sinidikata (BS), skaradnog sadržaja neprimerenog renomeu ove grupe, predstavlja falsifikat objavljen samo na Internetu i nije pesma BS.

Na ovaj neprofesionalan način naneta je velika šteta ugledu BS, budući da je pomenuta emisija za temu imala priču o uticaju na sistem vrednosti kod mladih.

Svako ko je upoznat sa dugogogodišnjim radom BS dobro zna koje su ideje i prncipi za koje se grupa zalaže. Svoj stav o Kosovu i Metohiji članovi BS su još 2004. izrazili pesmom “Niko ne može da zna”.

Zahtevamo da se ovo saopštenje objavi u udarnim terminima Javnog servisa, uz izvinjenje autorke i voditeljke sporne emisije, kako bi javnost bila upoznata sa pravom istinom.”

Da zlo bude veće, emisija, čiji je Olivera Kovačević autor, bavila se idolima mladih i lošim uticajem koji pojedine medijske ličnosti imaju na srpsku omladinu. Pomenuti stihovi bili su ilustracija za govor mržnje, koji mladi svakodnevno slušaju.

Ubrzo po ovom saopštenju, RTS se na svom Twitter nalogu izvinio Sindikatu.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

25.06.

2013.

Saki [neregistrovani] u 20:13

Sara

Ne moze niko da dira Oliveru.Branicu je do kraja svog zivota.Neka zna ceo svet da ona nista nije kriva!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi