Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio Subotica: Privatizacija znači naš kraj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 03. 2013.

Izvor: Pregled, Tanjug

Radio Subotica: Privatizacija znači naš kraj

Usvajanje rešenja o privatizaciji koja su predviđena u Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima sigurno će značiti opasnost u pogledu opstanka Radio Subotice i emitovanja emisija na četiri jezika od strane ove institucije, stare više od četiri decenije, izjavio je direktor Radio Subotice Toni Bedalov.

On je za portal Vojvodina danas (Vajdasag Ma), ukazujući na stav Skupštine grada Subotice da Radio Suboticu ne treba privatizovati, istakao važnost da osnivač, grad Subotica stoji iza Radio Subotice.

 

„Osnivač je shvatio da svakodnevno informisanje ne može da se reši u okviru projektnog finansiranja i da praktično ništa neće ostati od radija u slučaju eventualne privatizacije“, izjavio je Bedalov, dodajući da bi eventualni novi vlasnik, ako bi i zadržao višejezični karakter radija, sigurno dao prednost komercijalnim emisijama.

Rukovodilac programa na mađarskom jeziku Erne Nemet kategoričan je u tome da se ovim zakonom, ako bude usvojen u postojećem obliku, povređuju manjinska prava, a rad medijskih kuća kao „duhovnih radionica“ takođe će biti pod znakom pitanja.

„Ako zakon bude usvojen u ovakvom obliku, to za nas znači gašenje. Ali, ne samo za nas, 'Mađar so', 'Het nap' i drugi mediji mogu da budu takođe ukinuti, bar u postojećoj formi“, kaže glavni urednik mađarske redakcije Radio Subotice Erne Nemet, objašnjavajući da bez dotacije ove redakcije, samo putem konkursa, neće moći da obezbede potrebna finansijska sredstva za rad redakcija. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi