Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS: Netačni navodi Pištaljke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 03. 2013.

Izvor: NUNS

NUNS: Netačni navodi Pištaljke

Nezavisno udruženje novinara Srbije protestuje zbog niza neistinitih navoda i paušalnih ocena iz pisma portala Pištaljka.rs upućenog poslanicima Skupštine Srbije i smatra neprimerenim način na koji pokušava da se utiče na izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Pokušaj dezavuisanja Dragana Janjića, potpredsednika NUNS-a i kandidata za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kao i insinuacije da se članovi našeg udruženja nisu u prethodnom periodu angažovali u borbi protiv korupcije i zloupotrebe javnih ovlašćenja, predstavljaju  primer neprihvatljivog i neetičkog lobiranja.

Razumljivo je da Vladimir Radomirović, član Uprave UNS-a,  podržava kandidata svog Udruženja za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije  ali, pritom, ne bi smeo da iznosi neistine i u te svrhe zloupotrebljava portal na čijem čelu se nalazi.

Bez želje da se upušta u bilo kakvu polemiku,  NUNS želi da naglasi  da se Dragan Janjić u svojoj dugogodišnjoj novinarskoj karijeri upravo borio protiv cenzure i zalagao za slobodu javnog izražavanja.  Kao pomoćnik glavnog i odgovornog urednika „Politike“ nije bio u poziciji da neposredno odlučuje ko će biti proglašen tehnološkim viškom. Prema našim saznanjima, bivši  „Politikini “ novinari koji su trenutno angažovani u portalu Pištaljka.rs uzeli su otpremninu i napustili „Politiku“. Nije nam poznato da postoji odluka o njihovom proglašenju za tehnološki višak.

Nezavisno udruženje novinara Srbije će o svojim stavovima obavestiti predsednika Skupštine Srbije, poslanike, kao i članove nadležnog odbora.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

29.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 16:45

kumstvo je svetinja

kako uns sa ljiljom tako i nuns sa draganom janjicem kumovali su razbijanju i rasturanju politikine redakcije koja je kolko tolko pokusavala da sledi nezavisnu uredjivacku politiku koju je nakon oktobarskih promena delimicno uspostavio pok. vojin partonic sa momom pantelicem. umesto janjica sad prljave poslove zdusno obavlja radmilo kljajic mimo volje bujketa. kumuju razni likovi i to sve zbog bednog dinara vise koji dobiju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi