Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  V.d. generalne direktorke RTK podnela ostavku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 07. 2024.

Izvor: N1

V.d. generalne direktorke RTK podnela ostavku

Vršilac dužnosti generalne direktorke javne televizije Kosova (RTK) Zana Spahiju podnela je ostavku koja stupa na snagu 30 jula. Spahiju je podnela ostavku nekoliko dana nakon što su RTK i RTK Live emitovali deo teksta bosanskog portala „Slobodna Bosna“ u kojem se navodi da se pojedini mediji u regionu Balkana finansiraju od režima u Beogradu.

U tom članku se pominju i dva kosovska portala „Nacionale“ i „Periskopi“.

Na Kosovu je bilo reagovanja na ovaj tekst, uglavnom zbog činjenice da je RTK emitovao deo teksta, a potom su ga delili pojedini članovi Vlade.

Opozicione stranke na Kosovu saopštile su da se taj medij „pretvorio u oruđe od običnog interesa vlasti“, dok su nevladine organizacije i aktivisti na Kosovu zahtevali smenu Borda i rukovodstva RTK .

Tekst koji je objavljen na sajtu RTK live su potom delili poslanici i aktivisti Samoopredeljenja.

Upravni odbor RTK-a održao je vanrednu sednicu 23. jula i u saopštenju izrazio zabrinutost zbog objavljivanja „kontroverznog članka u RTK“, koji je opisao kao „jasan propust“ tražeći detaljna pojašnjenja od rukovodstva.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi