Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jurova: EK upoznata s video kampanjom protiv novinara u Srbiji, najoštrije osuđujemo napade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 07. 2024.

Autor: Nikola Radišić Izvor: N1

Jurova: EK upoznata s video kampanjom protiv novinara u Srbiji, najoštrije osuđujemo napade

Potpredsednica Evropske komisije (EK), komesarka za vrednosti i transparentnost Vera Jurova rekla je da je upoznta sa poslednjom video kampanjom koja se vodila protiv nezavisnih novinara u Srbiji istakla da EK i njen kabinet najoštrije osuđuju takve napade.

„Evropska unija osuđuje bilo kakve napade i pretnje novinarima“, kazala je Jurova odgovarajući na pitanje evropskog dopisnika N1.

Ona je obećala da će njen kabinet, kao i Evropska komisija pratiti situaciju u Srbiji i reagovati oštrom osudom na sve napade.

„Situacija u kojoj političari označavaju novinare kao državne neprijatelje uvek vodi ka povećanom intenzitetu pretnji i napada na novinare onlaj, a nekada se preliva u realno nasilje“, kazala je Jurova.

Navela je da je ocenu stanja u medijima Evropska komisija iznela u poslednjem izveštaju o Srbiji, kao i preporuke koje treba ispuniti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi