Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Bi-Bi-Si planira da otpusti 500 radnika u roku od dve godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 07. 2024.

Izvor: Beta

Bi-Bi-Si planira da otpusti 500 radnika u roku od dve godine

Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si (BBC) saopštila je danas da planira da otpusti 500 radnika do kraja marta 2026. godine u okviru plana velike ekonomske transformacije.

Povodom objavljivanja svog godišnjeg izveštaja, Bi-Bi-Si je ukazao da je njegova radna snaga pala za skoro 2.000 radnih mesta ili deset odsto u poslednjih pet godina.

„Do kraja marta 2026. očekujemo smanjenje za oko 500 radnih mesta“, navodi Bi-Bi-Si u saopštenju.

Pored godišnjeg plana uštede od 594 miliona evra koji je objavljen pre dve godine, Bi-Bi-Si sprovodi i dodatni plan za smanjenje potrošnje na 237 miliona evra, koji je najavila prošlog marta.

Bitna medijska institucija Velikoj Britaniji je na meti kritika od strane konzervativaca, koji su izgubili vlast od laburista tokom parlamentarnih izbora 4. jula.

Suočena je sa odlivom mlade publike iz tradicionalnih medija u korist društvenih platformi i mreža, kao i sa sve većim preispitivanjem načina finansiranja.

U martu je njen generalni direktor Tim Dejvi rekao da Bi-Bi-Si ispituje različite opcije za reformu naknade za licencu, svog glavnog izvora finansiranja, nakon 2028. godine, kada ističe aktuelna povelja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi