Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ledenicama na fotoreportere
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 03. 2013.

Izvor: Foto asocijacija Vojvodine

Ledenicama na fotoreportere

Foto asocijacija Vojvodine najoštrije osuđuje primitivni čin srpskih navijača, koji su tokom fudbalskog meča Srbija-Škotska ,ledenicama gađali fotoreportere smeštene na atletskoj stazi, na severo-zapadnom delu stadiona Karađorđe.

Mnoštvo grudvi završilo je na glavama, telu i na skupocenoj fotografskoj tehnici.

Fudbalski savez Srbije kao organizator meča nije adekvatno reagovao i nije zaštitio akreditovane fotoreportere.

 

Loša organizacija bila je primetna na svakom koraku. Fotoreporteri su na jednom delu stadiona preuzimali akreditacije, na drugom markere, na trećem su ulazili, a na četvrtom izlazili sa stadiona.

Bežični internet koji je obavezan po svim međunarodnim fudbalskim pravilnicima, gotovo da nije radio. Fotografije je bilo nemoguće poslati, pa su fotoreporteri bili prinuđeni da se snalaze kako bi fotografije sa stadiona otišle u svet!

U zamenu za markere, fotografima su tražena lična dokumenta iako je zakonima Republike Srbije zabranjeno zadržavanje ličnih isprava. Fotoreporterima nisu potrebni markeri Fudbalskog saveza Srbije da ih nose kući, potrebni su im elementarni uslovi za rad.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi