Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Formirana Mreža za talente i inovacije u medijima: Mentorski program za studente i mlade novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 07. 2024.

Izvor: FoNet

Formirana Mreža za talente i inovacije u medijima: Mentorski program za studente i mlade novinare

Šest obrazovnih institucija i devet nezavisnih medija formiralo je Mrežu za talente i inovacije u medijima.

To je prvi edukativni mentorski program namenjen studentima završnih godina i mladim profesionalcima u oblasti medijskog poslovanja i digitalnih inovacija u Srbiji.

"U osnovi želimo da popunimo rupu koja postoji na tržištu i obrazovanja, ali i u ljudskim resursima medija. Nemamo programe koji se bave razvojem menedžera u medijima i zato okupljamo one fakultete koji se bave menedžmentom, ali i fakultete novinarstva I komunikologije, da bismo kreirali program koji bi odgovorio na izazov poslovnog razvoja medija", izjavio je profesor Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu Đorđe Krivokapić.
 
Prema njegovim rečima, projekat se sastoji iz dve ključne celine, jedna je obrazovanje studenata u oblasti menadžmenta medija, da bi u drugoj fazi bili integrisani u medije i kroz probni rad doprinosili njihovom razvoju.
"Trenutno istražujemo dubinske potrebe medija i pokušavamo da razumemo šta je ono što će privući mlade da u njima rade", naglasio je Krivokapić.
 
Ističući da je novinarstvu i medijima neophodna etika, profesorka Filozofskog fakulteta u Nišu Ivana Stojanović Prelević ističe da i savremeni biznis pokazuje da mediji koji etično obavljuju posao bolje prolaze na tržištu.
 
Kako je najavila, studenti koji budu pohađali ovaj program biće u prilici da se upoznaju sa načinom rešavanja etičkih dilema, donošenja etičknih odluka i prepoznavanja neetičkog sadržaja.
 
"To će ih osposobiti da forsiraju etički način izveštavanja ili snimanja, ali i da u trenutku mogu da prepoznaju šta nije etički i čemu ne treba pribegavati", objasnila je Ivana Stojanović Prelević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi