Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Matić: Pomaci u svim slučajevima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 03. 2013.

Autor: B. C. Izvor: Danas

Matić: Pomaci u svim slučajevima

Komisiji za istragu ubistava novinara u potpunosti su dostupni svi podaci Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije o slučajevima ubistava Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović i Milana Pantića, dok od tužilaštva tek treba da dobijemo podatke, kaže za Danas predsednik Komisije Veran Matić. Na pitanje našeg lista da li u podacima MUP i BIA ima informacija koje dosad nisu bile poznate javnosti, Matić navodi da o tome ne može da priča, jer je reč o „otvorenim slučajevima o kojima se vode istrage“.

- Komisija ubrzano radi na istrazi ubistava novinara i bitno je da je to svakodnevni posao, a ne da se pominje samo jednom godišnje. Nećemo dozvoliti da se to zaboravi, objašnjava Matić, navodeći da u radu Komisije „ima pomaka u pozitivnom smeru u svakom od slučajeva“.

 

Podsetimo, predlog za formiranje Komisije za istragu ubistava novinara je na inicijativu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića usvojen na sednici Vlade 24. januara. Članovi Komisije su predsednik Odbora direktora B92 Veran Matić, predsednica UNS Ljiljana Smajlović, predsednik NUNS Vukašin Obradović, Branislav Jovanović iz Jagodine, direktor policije Milorad Veljović, načelnik UKP Rodoljub Milović, Slaviša Softić (MUP), Željko Rašeta, Ivica Petrović i Nebojša Vujičić iz BIA. Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić, koja je po osnivanju Komisije bila njen član, ubzo je podnela je ostavku na to mesto, „jer nije znala da će to biti mešovita komisija koju osniva Vlada Srbije“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi