Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rukovodstvo i kolegijum RTK2: Nemamo nadležnost nad sajtom RTK Live/RTK 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 05. 2024.

Autor: Rukovodstvo i kolegijum RTK2 Izvor: Rukovodstvo i kolegijum RTK2

Rukovodstvo i kolegijum RTK2: Nemamo nadležnost nad sajtom RTK Live/RTK 2

Ovom prilikom rukovodstvo i kolegijum RTK2 žele da ukažu javnosti, medijima, novinarskim udruženjima, nadležnim institucijama i međunarodnoj zajednici, da kanal na srpskom jeziku Radio televizije Kosova nema sajt, Fejsbuk stranicu, niti Jutjub kanal pod svojom nadležnošću.

To znači da sajt RTK Live/RTK2 ne uređuje uredništvo RTK2, već urednica onlajn medija, koja nema odgovornost pred rukovodstvom RTK2. 

U poslednje vreme na sajtu RTK Live/RTK2 primećene su vesti u kojima se iznose paušalne ocene i etiketiranja koja su u suprotnosti sa novinarskim standardima. 

RTK2 želi da informiše javnost, da je u martu, na sastanku sa generalnim direktorom RTK zatraženo da sajt RTK Live/RTK2 bude u nadležnosti RTK2, a da se u međuvremenu ukloni oznaka rtk2. Zatraženo je, između ostalog i da na sajtu bude označeno ko su urednici.  Do danas ništa od navedenog nije ispunjeno. 

Rukovodstvo i kolegijum RTK2 ponavljaju da RTK2 zvanično nema sopstveni veb sajt i da nisu profesionalno odgovorni za vesti koje se plasiraju na sajtu RTK Live/RTK2, a koje se zapravo samo prevode i nisu izvorno preuzete kao izveštaji novinara RTK2 i koje su u suprotnosti sa svim profesionalnim i etičkim standardima novinarstva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi