Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RAB SRBIJA na javnoj raspravi o nacrtima pravilnika REM-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2024.

Izvor: rtvpancevo.rs

RAB SRBIJA na javnoj raspravi o nacrtima pravilnika REM-a

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) održalo je juče javnu raspravu o 15 nacrta pravilnika.

Na javnoj raspravi učestvovali su i predstavnici Udruženja radio stanica RAB SRBIJA: predsednica Maja Rakovic, zamenik predsednice Ferenc Berček i advokat RAB SRBIJA Đorđe  Kujović.

Predmet javne rasprave bili su nacrti 15 pravilnika iz domena zaštite maloletnika, o hitnom obaveštavanju javnosti o nestanku maloletnog lica, lista najvažnijih događaja, sprovođenje nagradnih takmičenja, akt o prenosu dozvole i promena vlasničke strukture, visini i načinu utvrđivanja naknade i naknade za pružanje usluga.

Predstavnici RAB SRBIJA Maja Rakovic i Ferenc Berček učestvovali su u diskusiji i izneli su predlog tehničkog rešenja vezan za ispunjavanje zakonske obaveze emitovanja srpskih muzičkih dela u programima radio stanica.

RAB SRBIJA će do 25. aprila, što je rok, dostaviti i pismenim putem ove predloge REM-u.

Inače, posebna pažnja je na javnoj raspravi bila usmerena baš na nacrtu pravilnika u delu o udelu srpskih muzičkih dela u dnevnom program, kao i na pravilnike o zaštiti ljudskih prava, obavezi PMU tokom izborne kampanje, dostupnosti programskog sadržaja osobama sa invaliditetom, uslovima i kriterijumi za izdavanje dozvola i odobrenja.   

Iz REM-a su juče saopštili i da među pravilnicima koji po prvi put definišu novu oblast iz domena audiovizuelnih medijskih usluga, izdvaja se Nacrt pravilnika o pružaocima usluga platformi za razmenu video sadržaja. 

Javnoj raspravi prisustvovali su i predstavnici pružalaca medijskih usluga, javnih medijskih servisa, organizacija za zaštitu autorskih i srodnih prava, udruženja koja okupljaju pružaoce medijskih usluga i novinare, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i civilnog sektora.

Konačan tekst nacrta opštih akata biće objavljen 07. maja, a rok za dostavu predloga izmena pravilnika je 25. april.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi