Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mladi direktor fotografije Filip Stojanović nagrađen na festivalu "BalKam 2024" u Ljubljani
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 04. 2024.

Izvor: Tanjug

Mladi direktor fotografije Filip Stojanović nagrađen na festivalu "BalKam 2024" u Ljubljani

Direktor fotografije Filip Stojanović saopštio je danas da je za fotografiju, odnosno kameru u filmu „Tetka” nagrađen na regionalnom festivalu snimateljskih ostvarenja „BalKam 2024”.

Student master studija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Stojanović je naveo da su ga za rad na studentskom filmu rediteljke Milice Spasojević u Ljubljani „nagradile starije kolege direktori fotografije i profesori filmskih akademija iz celog regiona”.

„BalKam” je od 4. do 7. aprila organizovalo Udruženje filmskih snimatenja Slovenije u Slovenskoj kinoteci, a članovi žirija bili su Dušan Kardalevski iz Severne Makedonije, Predrag Bambić iz Srbije, Mustafa Mustafić iz Bosne i Hercegovine i Sašo Štih iz Slovenije.

„U nagrađivanom filmu se vidi dobra komunikacija između direktora fotografije i reditelja, koja je dala izuzetan rezultat, slobodu stvaranja i fotografiju koja je u potpunom skladu sa potrebama narativa, bez obzira na ograničenja produkcijskog okruženja”, ocenio je žiri, prenosi Tanjug.

Kako je navedeno, u filmu „Tetka” Stojanović „pokazuje umeće da iskoristi mogućnosti i da na estetizovan način prenese emociju koja diktira priču”.

Stojanović je naveo i da je snimio svoj prvi dugometražni igrani film kao direktor fotografije „Vasilija Prekrasna” reditelja Ivice Vidanovića, koji je u postprodukciji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi