Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uhapšena još jedna osoba optužena za pretnje Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 04. 2024.

Izvor: UNS/Veran Matić, član SRG

Uhapšena još jedna osoba optužena za pretnje Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću

Na osnovu rada Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal i Službe za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, u subotu, 30. marta, na graničnom prelazu „Batrovci“, prilikom ulaska u zemlju, identifikovan je i uhapšen S.I. za kojim je bila raspisana potraga zbog pretnji Ani Lalić Hegediš. Nakon zadržavanja od 48 časova, saslušan je u Posebnom tužilaštvu za VTK. Prilikom pretresa, pronađeni su i dokazi da je ista osoba pretila i Dinku Gruhonjiću.

Tužilaštvo je danas predložilo pritvor za S.I. ali je sud odbio taj predlog i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Podsećamo da je i drugo lice, Š.M. iz Novog Sada, zbog istog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti novinarke i predsednice Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Ane Hegediš Lalić, priveden u četvrtak, 28. marta.  

Tužilaštvu su prijavljene četiri pretnje Ani Lalić Hegediš i dve Dinku Gruhonjiću. Na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, održanom 25. marta, na kojoj je učestvovao i Dinko Gruhonjić, predstavnici Tužilaštva i MUP-a predočili su prisutnima aktivnosti koje su preduzete u vezi sa identifikovanjem i hapšenjem lica koja su izrekla pretnje. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo nastavljaju da rade na identifikaciji i drugih lica koja su ugrožavala i ugrožavaju bezbednost ovih, ali i svih drugih, novinarki i novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi