Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo Đorđe Vukmirović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 03. 2024.

Autor: S.O. Izvor: radiodunav.com

Preminuo Đorđe Vukmirović

Istaknuti novinar i publicista iz Apatina, Đorđe Vukmirović preminuo je jutros u 70. godini, u Novom Sadu nakon kratke i teške bolesti. Biće sahranjen u ponedeljak 18. marta, u 15 časova na gradskom groblju u Novom Sadu.

Rođen 8. novembra 1954. godine u Gospiću, Hrvatska, Đorđe Vukmirović posvetio je svoj život novinarstvu, ostavljajući neizbrisiv trag u ovoj profesiji.

Put Đorđa Vukmirovića protezao se kroz četiri decenije pisanja, tokom kojih je obavljao različite funkcije u više medijskih kuća širom Srbije. Od svojih početaka kao novinar “Glasa komune” u Apatinu do vremena kada je bio šef dopisništva za Tanjug u Novom Sadu. Karijera Vukmirovića bila je obeležena nepokolebljivom posvećenošću ovom zanatu.

Tokom svog karijernog puta, Vukmirović je radio kao dopisnik “Dnevnika” i “Večernjih novosti”, pokrivajući različite teme. Njegovo novinarsko delovanje nije se ograničilo samo na štampane medije, jer je takođe kročio u televiziju, radeći kao zamenik glavnog i odgovornog urednika TV Most u Novom Sadu. Od 2016. godine obavljao je funkciju pomoćnika pokrajinskog sekretara za javno informisanje.

Pored novinarskog doprinosa, Vukmirović je takođe bio plodan autor i publicista, sa više objavljenih dela u svojoj biografiji. Njegove knjige, uključujući “Sedamdeset godina fudbala u Apatinu”, „Panonski bombarderi“ i “Zlatne godine – istorija boksa u Apatinu”, stoje kao dokazi njegove strasti prema pisanju i očuvanju sportske baštine Apatina, mesta u kojem je započeo svoj novinarski put.

Tokom karijere, Vukmirović je primio brojna priznanja i nagrade za izuzetan doprinos novinarstvu. Od prestižne nagrade “Slobodna Vojvodina” do Specijalne povelje Udruženja novinara Srbije, profesionalni uspesi Đorđa Vukmirovića uvek su bili priznati od strane njegovih kolega, a njegovo nasleđe ostaće kao inspiracija za buduće generacije novinara i najviše standarde profesije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi