Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Misija OEBS-a: Neprihvatljive i uznemirujuće pretnje predsednici NDNV-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 03. 2024.

Izvor: Beta

Misija OEBS-a: Neprihvatljive i uznemirujuće pretnje predsednici NDNV-a

Misija OEBS-a u Srbiji osudila je kao "neprihvatljie i uznemirujuće" pretnje koje dobija predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić Hegediš.

"Pozivamo na brzu reakciju vlasti i preduzimanje efikasnih mera, kako bi se odgovorni za ove pretnje priveli pravdi u skladu sa srpskim zakonodavstvom", navela je Misija OEBS-a u saopštenju.

Podsetili su da Odluka OEBS-a o bezbednosti novinara, koju je 2018. godine usvojilo 57 država učesnica uključujući i Srbiju, poziva sve države učesnice da javno i nedvosmisleno osude sve napade i nasilje nad novinarima, posebno novinarkama.

Ta Misija je dodala da je obezbeđivanje bezbednog i povoljnog okruženja za novinare, a posebno za novinarke, jedan od ključnih prioriteta Malte kao predsedavajuće OEBS-a.

Dodali su da Stalna radna grupa za bezbednost novinara, koju podržava Misija OEBS-a u Srbiji, igra ključnu ulogu u povezivanju medijske zajednice i državnih institucija i treba da ostane platforma za razmenu informacija i podršku svim stranama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi