Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zbog zaziđivanja prozora redakcije OK radija Ilić dobio godinu dana kućnog zatvora bez nanogice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 02. 2024.

Autor: Dajana Cvetković Izvor: Cenzolovka

Zbog zaziđivanja prozora redakcije OK radija Ilić dobio godinu dana kućnog zatvora bez nanogice

Nelegalni objekat kockarnice u centru Vranja iza koje stoji osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar, ni posle skoro dve godine nije srušen, a prozori OK radija su i dalje zazidani. Stefan Ilić, direktor Koloseum gest, firme koja je izgradila taj objekat, ipak je osuđen, uz priznanje krivice

Osnovni sud u Vranju osudio je Stefana Ilića, direktora firme Koloseum gest, zbog nelegalne gradnje usled koje je zazidan prozor redakcije OK radija. Ilić je osuđen na godinu dana kućnog zatvora bez nanogice i novčanu kaznu od 400.000 dinara. Coloseum gest, kao pravno lice, treba da plati kaznu od pet miliona dinara, piše Cenzolovka.

Sud je prihvatio predlog Ilićevog advokata Novice Zdravkovića o zaključenju sporazuma o priznanju krivičnog dela uz spajanje još jednog predmeta koji je vezan za nelegalnu gradnju kod ove redakcije.

U junu 2022. godine firma Koloseum gest, iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar, počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom kasnije je zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio pritisak koji je prethodio pretnjama zaposlenima u ovom mediju. Nikolić je osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti vlasnice radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Gradska uprava ni posle dve godine nije srušila nelegalni objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije Ok radija, iako je nadležna inspekcija donela rešenje za to.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi