Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zoran Sekulić, direktor Foneta: Oslobađajuća presuda Apelacionog suda okrivljenima za ubistvo isto što i ponovno ubistvo Slavka Ćuruvije.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 02. 2024.

Autor: N1 Izvor: N1

Zoran Sekulić, direktor Foneta: Oslobađajuća presuda Apelacionog suda okrivljenima za ubistvo isto što i ponovno ubistvo Slavka Ćuruvije.

Zoran Sekulić, direktor Foneta, koji obeležava 30 godina postojanja, kaže da je oslobađajuća presuda Apelacionog suda okrivljenima za ubistvo isto što i ponovno ubistvo Slavka Ćuruvije.

Jedan proces koji je trajao devet godina za zločin u državnoj režiji, sasvim jasno u organizaciji državne bezbednosti, završi tako što za zločin nema pravda je poražavajuće za društvo.

Nijedan slučaj ubistva novinara nije rešen, ali uvek ima smisla tražiti da se oni razreše.

Na pitanje o reakcijama ministarke pravde, premijerke i predsednika Srbije na presudu, Sekulić kaže da funkcioneri na visokim pozicijama ne bi trebalo da daju izjave o tom slučaju.

Poruke predsednika Vučića o hibridnom ratu protiv Srbije služe za kreiranje ambijenta u kom se stvara utisak da jedino on radi za Srbiju. 

Izjave stranih funkcionera da Srbija jedva čeka da napadne severe Kosova ocenjuje kao nategnute.

Šta god se nalazilo u nekim glavama, čak i planira, teza da Srbija jedva čeka da preuzme sever Kosova bi bila uvod u veliki avanturizam, kazao je Sekulić i dodao da, bez obzira na naoružavanje, teško da bi se Vojska Srbije vojno angažovala na severu KiM.

Imali smo test sa Banjskom, pa smo videli kako se to završilo,zaključio je gost N1.

Sekulović je mišljenja da "puzeća" primena Ohridskog sporazuma neće ubrzati evrointegracije.

Sve i da se taj proces privede kraju biće otvorene druge teme iz poglavlja 23 poput vladavine prava, korupije i sl.

Ne verujem u međunarodnu istragu regularnosti izbora, niti da će ovaj saziv parlamenta i vlada imati pun mandat, kako je Vučić najavio zbog projekta Expo, zaključio je direktor Foneta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi